verjaardag

Datum
Jaarlijks herhalende gelegenheid
Uit

hazelnoot schuimtaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/24/2023 - 13:05
1494775
0
Aantal personen
8.00
Niet zelf bedacht
Chefmol
0
1.00
Nederlands
Banket
Ingrediënten:

Schuim:

100 gram eiwit (van ca. 3 eieren) op kamertemperatuur
Mespunt zout
166 gram fijne kristalsuiker
113 gram poedersuiker
113 gram hazelnoten, gemalen
Vulling/afwerking:

450 gram slagroom
45 gram fijne kristalsuiker
15 gram mokka-extract ( 13 gram zeer sterke, warme espressokoffie, 4 gram bruine suiker, 1 gram Nescafé oploskoffie)
25 gram hazelnoot-pâte (16 gram geroosterde hazelnoten, 10 gram fijne kristalsuiker)
150 gram hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
45 gram poedersuiker
30-60 min
van internet gepukt.
1
0

Internationale Vrouwendagtaart (Torta Mimosa) voor 8 maart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/05/2023 - 11:35
1494622
0
Aantal personen
6.00
Niet zelf bedacht
marcdepester
0
Italiaans
Nagerecht
Taart :
240 g Bakkers- of basterdsuiker (fijne suiker)
5 eieren
240 g cakemeel
Siroop :
175 ml water
3 eetlepels suiker
2 eetlepels Grand-Marnier
Vullen en coaten :
Een recept voor banketbakkersroom gemaakt met 350 ml melk, omdat de room dikker moet zijn. Alle andere ing. hetzelfde blijven (kaart hieronder)
120 ml zware slagroom
Versieren :
Banketbakkers-/poedersuiker om af te stoffen (optioneel)
Internationale Vrouwendagtaart (Torta Mimosa) voor 8 maart
30-60 min
Op Internationale Vrouwendagtaart bakken we de Torta Mimosa  voor de viering van deze dag! Een licht biscuitgebak gedrenkt in een siroop, gevuld en bedekt met banketbakkersroom en omhuld met kleine stukjes biscuitgebak. In Italië wordt deze mimosacake op 8 maart gemaakt om de prestaties van vrouwen over de hele wereld te vieren!  Uiteraard mag je deze lekkere taart ook op een andere dag bereiden ...
0
0

Kwarktaart met speculaasbodem en kersen (Glutenvrij)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 02/28/2023 - 21:30
1494573
0
Aantal personen
10.00
Niet zelf bedacht
wilmiewillemse
0
Internationaal
Banket
- 200 gram speculaas (pepernoten, Bastogne of andere koekjes kan ook)
- 75 gram boter
- 500 gram (magere) kwark
- 250 ml slagroom
- 75 gram suiker
- 8 blaadjes gelatine
- 1 blik of pot kersen vlaaivulling (bosvruchten of aardbeien kan ook)
Kwarktaart met speculaasbodem en kersen (Glutenvrij)
> 120 min
Deze kwarktaart doet een beetje denken aan Mon Chou taart maar is door de magere kwark toch wel een stuk gezonder.
Makkelijk glutenvrij te maken door gebruik te maken van glutenvrije speculaasjes, pepernoten of andere glutenvrije koekjes.

N.B.: De lange bereidingstijd komt eigenlijk alleen omdat hij minstens 3 uur moet opstijven in de koelkast, het maken op zich is een fluitje van een cent.

TIP: In plaats van kersen kun je ook bosvruchten of aardbeien gebruiken, deze zijn in blikken en glazen potten verkrijgbaar in de meeste supermarkten en erg handig in gebruik.
2
0

Ricciarelli - Italiaanse amandelkoekjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/24/2023 - 19:01
1494546
0
Aantal personen
30.00
Niet zelf bedacht
pwiggers
0
Italiaans
Banket
2 middelgrote eieren, alleen eiwit wordt gebruikt
½ citroen, uitgeperst
200 gram fijne kristalsuiker
200 gram gemalen amandelen of amandelmeel
1 vanillestokje
1 biologische sinaasappel
25 gram poedersuiker
Ricciarelli - Italiaanse amandelkoekjes
10-20 min
Lekkere brosse koekjes gemaakt van stijfgeklopt eiwit met amandelen en walnoten met een vleugje sinaasappel. Snel gemaakt en ook weer snel opgegeten.
9
0

Italiaans notentaartje uit Venetië

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/24/2023 - 18:42
1494545
0
Aantal personen
8.00
Niet zelf bedacht
pwiggers
0
Italiaans
Banket
100 gram zachte boter + extra voor de springvorm
50 g suiker
1 eidooier
40 gram vloeibare honing
1 eetlepel grappa of rum (ik heb rum gebruikt)
150 g bloem + extra voor de vorm
30 gram walnoten, gepeld en grof gehakt
25 gram pijnboompitten
eventueel poedersuiker om te bestrooien (heb ik niet gedaan)
 Italiaans notentaartje uit Venetië
20-30 min
Het notentaartje uit Venetië is super snel gemaakt. Het deeg heeft iets weg van de Nederlandse boterkoek. Het taartje heeft een heerlijke smaak. Ik heb de helft van het deeg gebruikt dan stond aangegeven in het originele recept. Je kunt voor het taartje dan ook een gewone boterkoekvorm gebruiken als je hem net zo klein wilt maken als ik.
9
0

Appeltaart met amandelen van cakedeeg

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/16/2023 - 17:43
1494484
0
Aantal personen
8.00
Zelf bedacht
pwiggers
0
Nederlands
Banket
100 gram zachte roomboter
90 gram suiker
2 eieren
mespunt zout
120 gram bloem
theelepel bakpoeder
50 gram amaretti (Ital. bitterkoekjes), verkruimeld)
2 grote goudreinetten, in kleine stukjes
2 eetlepels citroensap
50 gram gedroogde cranberries of rozijnen
1 + 1 eetlepel suiker
100 gram geschaafde amandelen
1 theelepel kaneelpoeder
Appeltaart met amandelen van cakedeeg
10-20 min
Dit appel-amandeltaartje is snel gemaakt met cakedeeg, amaretti, goudreinetten en geschaafde amandelen. Kan niet mislukken.
5
0

mijn lieve medebewoner

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/11/2023 - 22:12
1494444
0
Aantal personen
15.00
Niet zelf bedacht
dominique87
0
15.00
Nederlands
Banket
- 300 gram rietsuiker
- 300 gr. ongezouten hazelnoten (gegrild) Als de noten nog niet gegrild zijn dan moet dat eerst nog eventjes op 150 graden in de oven onder de gril!
- 6 eiwitten
- 2 of 3 bekers slagroom (ligt aan de maat, maar ik vind 3 beter)
mijn lieve medebewoner
10-20 min
- 300 gram rietsuiker 
- 300 gr. ongezouten hazelnoten (gegrild) Als de noten nog niet gegrild zijn dan moet dat eerst nog eventjes op 150 graden in de oven onder de gril! 
- 6 eiwitten 
- 2 of 3 bekers slagroom (ligt aan de maat, maar ik vind 3 beter) 
- 3 x klop fix (van oetker) 
- springvorm
1
0

Cappuccino- Yoghurt taart - dè taart voor je volgende feestje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/31/2023 - 18:32
1494366
0
Aantal personen
12.00
Niet zelf bedacht
pwiggers
0
Italiaans
Banket
Deeg:
100 gram bloem
30 gram maïzena
10 gram cacaopoeder
3 afgestreken theelepels bakpoeder
150 gram suiker
1 zakje vanillesuiker'
Mespunt zout
3 eieren (M)
1 eetlepel water
125 gram zachte boter
30 gram gemalen kokos

Vulling:
8 blaadjes witte gelatine
3 eetlepels water
2 zakjes cappuccinopoeder (elk van 10 gram)
500 gram natuuryoghurt
150 gram suiker
1 bik halve abrikozen op sap (uitlekgewicht 240 gram)
500 ml slagroom
2 zakje vanillesuiker

Garnering:
Geraspte chocolade
Cappuccino- Yoghurt taart - dè taart voor je volgende feestje
20-30 min
De bodem- en tussenlaag van de taart bestaat uit chocolade-kokosdeeg. Het deeg is gemakkelijk te maken. Ook de vulling is niet moeilijk te maken. Het enige - voor sommigen een punt - is het gebruik van de gelatine. Doe zoals ik het beschreven heb en je taart is zo klaar zonder problemen.De taart kan al een dag tevoren worden gemaakt.
2
0

Italiaanse Amandel kwark-mascarponetaart (uit de oven)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/12/2023 - 17:54
1494223
0
Aantal personen
12.00
Niet zelf bedacht
pwiggers
0
Italiaans
Banket
150 gram boter + een beetje voor de vorm
150 gram bloem + een beetje voor de vorm
75 + 175 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
50 gram Amaretti (Ital.amandelkoekjes)
5 eieren (M)
250 gram mascarpone
500 gram magere kwark
7 eetlepels Amaretto likeur
1 zakje vanillepuddingpoeder om te koken (37 gr.)
50 gram amandelschaafsel
Eventueel poedersuiker om te bestuiven
Italiaanse Amandel kwark-mascarponetaart  (uit de oven)
20-30 min
Superlekkere kwakrtaart waarvan een deel uit mascarpone bestaat. De bodem wordt eerst gemaakt (kruimeldeeg) en moet dan 30 minuten de koelkast in. Ondertussen maak je de vulling van o.a. amaretto, kwark en mascarpone. De gaat wordt over de (ongebakken) bodem verdeeld. Bovenop strooi de amaretti en geschaafde amandelen. Kan niet mislukken en is verrukkelijk. Gemaakt voor een clubje van buurvrouwen op 11 januari 2023 die allemaal het recept wilden.
9
0

Gezond frietje Kapsalon

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/07/2022 - 11:13
1493650
0
Aantal personen
2.00
Zelf bedacht
rbendien
0
Nederlands
Hoofdgerecht
400 gram aardappelen (beetje kruimig)
160 gram vegetarische kipstukjes
3 stuks tomaten
1 stuk prei
50 gram geraspte kaas
1 tl. kurkuma (of kerrie)
2 tl. paprikakruiden
0,5 tl. knoflookpoeder
50 ml. caesardressing
Gezond frietje Kapsalon
30-60 min
Ik heb nog nooit een frietje Kapsalon op bij een friettent, vette shoarma bovenop friet met een hoop saus waardoor de friet helemaal slap wordt.....leek me niet lekker. Maar gesmolten kaas op je friet, met frisse groenten en saus leek me dan weer wel heel lekker. Daarom deze heerlijke schotel, ook te vinden op mijn site: https://reneeseettafel.nl/gezond-frietje-kapsalon/ 
0
0