Fruit recepten

Fruit is gezond! In de keuken kan je er alle kanten mee op. Rauw fruit is heerlijk door een ontbijt of om zo te eten. Maar je kan fruit ook heel goed gebruiken in het koken en bakken. Als je fruit bakt krijgt het een zachtere smaak en je kunt fruit zelfs frituren. Fruit kan een goed gezond alternatief zijn in veel gerechten. Zo kan je avocado of banaan gebruiken als vervanger van room. Met dadels kun je suiker in bakrecepten vervangen. Citroen is helemaal veelzijdig. Je gebruikt citroen voor een frisse touch in bakgerechten, of voor een zure twist aan Aziatische gerechten. Je ziet het al; fruit is onmisbaar in de keuken. 

PageTitle
Fruit recepten
SubTitel
Fruit gerechten
Secties
Blokken
Vraag
Wat zit er in banaan?
Antwoord

In banaan zitten veel vezels, zetmeel, kalium en vitamine B. In banaan zit ook een stofje dat wordt gebruikt voor de aanmaak van het gelukshormoon serotonine. Bekender feit is dat bananen helpen bij een betere stoelgang; dat komt natuurlijk door de hoeveelheid vezels in de banaan.  

Vraag
Welk fruit is het gezondst?
Antwoord

Er is geen eenzijdig antwoord op welk fruit het gezondst is. Dat verschilt per persoon. De ene heeft meer vitamine C nodig, de ander heeft behoefte aan antioxidanten. Het is bekend dat fruitsoorten zoals citroen en kiwi een hoog vitamine C gehalte hebben. Granaatappel en appel hebben weer een hoog gehalte aan antioxidanten. 

Vraag
Waarom is citroen zo gezond?
Antwoord

Citroen is gezond omdat er veel vitamine C in zit en het wordt gezegd dat citroen helpt bij gewichtsverlies. Ook zou citroen helpen bij een betere spijsvertering, een lagere bloeddruk en het schijnt wonderen te doen voor je huid. 

Afbeelding
Waarom is citroen zo gezond?
Zoekwoorden