appel
U kunt ervoor kiezen om uw appel te schillen, maar u kunt hem ook gewoon snijden. Dit doet u door uw appel met een schilmesje door midden te snijden. Voordat u verder kunt snijden, moet u eerst het klokhuis verwijderen. Dit doet u door een boogje in de helften te snijden en de boven- en onderkant te verwijderen. Vervolgens snijdt u de helften ook weer in tweeën. Daarnaast kunt u, bijvoorbeeld voor het versieren van bijvoorbeeld een Franse appeltaart, uw appel ook in dunne plakjes snijden. Dit kunt u het beste met een koksmes doen om met precisie fijne plakjes te snijden.
Ook als u bijna nooit kookt, is het makkelijk om appels te bakken. Vroeger werden ze in de open haard gebakken, maar tegenwoordig kan het ook gewoon in de oven! Eerst wast u uw appels, vervolgens zet u ze in een vuurvaste ovenschaal. Laat ze in de oven bakken tot de schil gaat barsten: dit duurt gemiddeld een half uurtje. Doe dit niet te lang, want dan krijgt u gebakken appelmoes! U brengt de appels op smaak door kaneel met suiker te mengen en dit over de appel te strooien. U kunt met een lepel zo uit de schil eten. U kunt uw appels natuurlijk ook gewoon in de pan bakken. In dit geval moet u ze wel eerst schillen en snijden. Voeg er kaneel, rietsuiker of vanillesuiker aan toe voor wat smaak! Vergeet niet de pan te bewegen om aanbranden te voorkomen.
Het meest bekende fruit om te schillen is waarschijnlijk wel de appel. U kunt hiervoor een schilmes, een dunschiller of een koksmes gebruiken. Het ligt er maar net aan wat u het prettigst vindt werken! Was de appel onder koud stromend water. Vervolgens verwijdert u het steeltje door het stelletje vast te houden en de appel te draaien. Hierna kunt het kroontje met de punt van uw mesje verwijderen. Dan plaatst u het schilmesje bovenop de appel en houdt u de snijkant van het mesje naar u toe. Draai de appel terwijl het mesje snijdt en ga zo de hele appel rond. In het geval dat u nog bruine plekken tegen komt, kunt u deze verwijderen.