Kwarktaart met speculaasbodem en kersen (Glutenvrij)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 02/28/2023 - 21:30
Bereidingswijze
- Verkruimel de koekjes en smelt de boter, roer de gesmolten boter door de koekkruimels.
- Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het
koekkruimel/botermengsel over de bodem, druk het goed vast aan en zet het 10 minuten in de koelkast.
- Klop de slagroom met de suiker stijf en meng er de kwark doorheen.
- Week de gelatine in koud water en verwarm een bodempje water in een pannetje, als het water kookt neem je de pan van het vuur en los je er de uitgeknepen gelatine in op (goed roeren).
- Giet deze vloeistof in een dun straaltje bij het kwark/slagroom mengsel.
- Haal de springvorm met de bodem uit de koelkast en giet er het kwarkmengsel in en strijk de bovenkant glad met een spatel.
- Laat de taart ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast. (Ik maak hem vaak de avond van te voren al).
- Haal de taart vlak voor het serveren uit de koelkast en verdeel de kersen eroverheen.
Afbeelding
Kwarktaart met speculaasbodem en kersen (Glutenvrij)
Kwarktaart met speculaasbodem en kersen (Glutenvrij)
Kwarktaart met speculaasbodem en kersen (Glutenvrij)
Kwarktaart met speculaasbodem en kersen (Glutenvrij)
Kwarktaart met speculaasbodem en kersen (Glutenvrij)
Kwarktaart met speculaasbodem en kersen (Glutenvrij)
Kwarktaart met speculaasbodem en kersen (Glutenvrij)
Kwarktaart met speculaasbodem en kersen (Glutenvrij)
Kwarktaart met speculaasbodem en kersen (Glutenvrij)
Kwarktaart met speculaasbodem en kersen (Glutenvrij)
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze kwarktaart doet een beetje denken aan Mon Chou taart maar is door de magere kwark toch wel een stuk gezonder.
Makkelijk glutenvrij te maken door gebruik te maken van glutenvrije speculaasjes, pepernoten of andere glutenvrije koekjes.

N.B.: De lange bereidingstijd komt eigenlijk alleen omdat hij minstens 3 uur moet opstijven in de koelkast, het maken op zich is een fluitje van een cent.

TIP: In plaats van kersen kun je ook bosvruchten of aardbeien gebruiken, deze zijn in blikken en glazen potten verkrijgbaar in de meeste supermarkten en erg handig in gebruik.
Ingrediƫnten
- 200 gram speculaas (pepernoten, Bastogne of andere koekjes kan ook)
- 75 gram boter
- 500 gram (magere) kwark
- 250 ml slagroom
- 75 gram suiker
- 8 blaadjes gelatine
- 1 blik of pot kersen vlaaivulling (bosvruchten of aardbeien kan ook)
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1494573
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
Annemiek Nauta/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
wilmiewillemse
Gelegenheid