Internationale Vrouwendagtaart (Torta Mimosa) voor 8 maart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/05/2023 - 11:35
Bereidingswijze
-zet de oven op 175°C
Bereid de banketbakkersroom (voor of tijdens het bakken van de taarten) Maak de banketbakkersroom volgens het recept voor crema pasticcera hieronder, maar gebruik slechts 350 ml melk. De rest van de ingrediënten blijven hetzelfde. Zodra de banketbakkersroom is gemaakt en gekoeld, roeren we de Grand Marnier en slagroom erdoor, dek af en zet opnieuw in de koelkast.
Maak de taarten :
-Met ingrediënten op kamertemperatuur, klop de eieren en suiker in een keukenmixer (of met een handklopper) tot super dik en bleek (tussen 5-10 minuten, afhankelijk van de mixer).
-strooi de bloem beetje bij beetje door het mengsel (met de hand), waarbij u voorzichtig zoveel mogelijk lucht vasthoudt.
-Schep voorzichtig in voorbereide cakevormen en plaats in de voorverwarmde oven.
-Bak de taarten 20-25 minuten. Haal uit de oven en laat 15 minuten afkoelen in de vorm.
-Haal uit de pan, plaats op een koelrek en verwijder het bakpapier. Laat volledig afkoelen. Het maakt niet uit welke kant op het rooster staat, de hele cake is bedekt met stukjes cake.
-Giet het beslag voorzichtig in de voorbereide taartvormen.
-Bak de taarten 20-25 minuten. Haal uit de oven en laat 15 minuten afkoelen in de vorm. Haal uit de pan, plaats op een koelrek en verwijder het bakpapier. Laat volledig afkoelen.
Maak de siroop :
- Laat de suiker en het water ongeveer 3 minuten sudderen, voeg dan de Grand Marnier toe en zet opzij om af te koelen.
- Bereid de eerste cake voor om te assembleren
- Snijd de bovenste en onderste gebruinde delen van beide cakes af. Dit is vergelijkbaar met het verwijderen van de korst van brood voor theesandwiches.
-Snijd een biscuitgebak doormidden met een broodmes (dit wordt de hoofdcake dus kies de lekkerste van de twee).
-Bestrijk de bovenkant van elk van deze twee lagen met de siroop.
-Leg een laag op een taartschaal of dienblad en bedek met wat van de banketbakkersroom (genoeg voor een taartvulling). Smeer vervolgens de bovenkant en zijkanten in met de overgebleven banketbakkersroom.
-Bereid de tweede cake voor om te assembleren
-Snijd de andere cake horizontaal in drie lagen en snij vervolgens elke laag in lange, dunne reepjes.
Snijd elke strook in kleine blokjes die gebruikt zullen worden om de cake te versieren.

Monteer en versier de Mimosa Cake :
- Begin met het versieren van de cake door blokjes op de bovenkant van het biscuitgebak te laten vallen.
- Ga door met het toevoegen van de blokjes en duw ze op de zijkanten en bovenkant van de cake zodat ze de cake volledig bedekken. Het duurt niet te lang en is niet moeilijk om te doen.
- Zet de cake minimaal 2 uur in de koelkast zodat hij kan opstijven, maar zorg ervoor dat je hem afdekt om te voorkomen dat hij uitdroogt. Hoe erg ik ook een hekel heb aan vershoudfolie, dit is het beste product voor de klus.
- Serveer de cake zoals hij is, of bestuif met poedersuiker, wat ik liever heb. Het geeft het een meer "afgewerkte" look.
Afbeelding
Internationale Vrouwendagtaart (Torta Mimosa) voor 8 maart
Internationale Vrouwendagtaart (Torta Mimosa) voor 8 maart
Internationale Vrouwendagtaart (Torta Mimosa) voor 8 maart
Internationale Vrouwendagtaart (Torta Mimosa) voor 8 maart
Internationale Vrouwendagtaart (Torta Mimosa) voor 8 maart
Internationale Vrouwendagtaart (Torta Mimosa) voor 8 maart
Internationale Vrouwendagtaart (Torta Mimosa) voor 8 maart
Internationale Vrouwendagtaart (Torta Mimosa) voor 8 maart
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op Internationale Vrouwendagtaart bakken we de Torta Mimosa  voor de viering van deze dag! Een licht biscuitgebak gedrenkt in een siroop, gevuld en bedekt met banketbakkersroom en omhuld met kleine stukjes biscuitgebak. In Italië wordt deze mimosacake op 8 maart gemaakt om de prestaties van vrouwen over de hele wereld te vieren!  Uiteraard mag je deze lekkere taart ook op een andere dag bereiden ...
Ingrediënten
Taart :
240 g Bakkers- of basterdsuiker (fijne suiker)
5 eieren
240 g cakemeel
Siroop :
175 ml water
3 eetlepels suiker
2 eetlepels Grand-Marnier
Vullen en coaten :
Een recept voor banketbakkersroom gemaakt met 350 ml melk, omdat de room dikker moet zijn. Alle andere ing. hetzelfde blijven (kaart hieronder)
120 ml zware slagroom
Versieren :
Banketbakkers-/poedersuiker om af te stoffen (optioneel)
Hulpmiddelen & keukengerei
2 ronde bakvormen - mixer - bakpapier
Leuke tips
- Het is absoluut noodzakelijk dat u cakemeel voor de spons gebruikt, anders wordt het NIET goed.
- Gebruik een weegschaal voor het allerbeste resultaat.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1494622
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Christina
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid