Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onder-warmte.
Beboter de springvorm en stuif er wat bloem over.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in kleine stukjes.
Meng het citroensap, 1 eetlepel suiker, de cranberries of rozijnen en kaneelpoeder door de appelstukjes.
Doe de zachte roomboter en de suiker in een kom en mix dit plm. 5 minuten tot een mooie lichtgele massa ontstaat.
Meng één voor één de eieren erdoor. (het 2e ei pas als het 1e ei totaal is opgenomen)
Meng bloem, zout en bakpoeder en zeef dit boven de boter-suiker-ei-massa. Spatel dit er voorzichtig door of gebruik heel kort de mixer.
Bekleed de springvorm met het cakedeeg, dus ook een deel van het deeg tegen de rand aandrukken.
Verdeel de verkruimelde amaretti over de bodem van het deeg.
Verdeel de appels over het deeg (zorg dat de appels binnen het deeg blijven, dus tegen de deegrand).
Meng de overgebleven suiker en de amandelen door elkaar en strooi dit over de appels.
Zet de appletaart plm. 60 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven tot de taart een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Prik even met een satéprikker in de taart. Als de satéprikker er droog uitkomt is de taart klaar en kan de taart afkoelen om opgegeten te worden.
Beboter de springvorm en stuif er wat bloem over.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in kleine stukjes.
Meng het citroensap, 1 eetlepel suiker, de cranberries of rozijnen en kaneelpoeder door de appelstukjes.
Doe de zachte roomboter en de suiker in een kom en mix dit plm. 5 minuten tot een mooie lichtgele massa ontstaat.
Meng één voor één de eieren erdoor. (het 2e ei pas als het 1e ei totaal is opgenomen)
Meng bloem, zout en bakpoeder en zeef dit boven de boter-suiker-ei-massa. Spatel dit er voorzichtig door of gebruik heel kort de mixer.
Bekleed de springvorm met het cakedeeg, dus ook een deel van het deeg tegen de rand aandrukken.
Verdeel de verkruimelde amaretti over de bodem van het deeg.
Verdeel de appels over het deeg (zorg dat de appels binnen het deeg blijven, dus tegen de deegrand).
Meng de overgebleven suiker en de amandelen door elkaar en strooi dit over de appels.
Zet de appletaart plm. 60 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven tot de taart een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Prik even met een satéprikker in de taart. Als de satéprikker er droog uitkomt is de taart klaar en kan de taart afkoelen om opgegeten te worden.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit appel-amandeltaartje is snel gemaakt met cakedeeg, amaretti, goudreinetten en geschaafde amandelen. Kan niet mislukken.
Ingrediënten
100 gram zachte roomboter
90 gram suiker
2 eieren
mespunt zout
120 gram bloem
theelepel bakpoeder
50 gram amaretti (Ital. bitterkoekjes), verkruimeld)
2 grote goudreinetten, in kleine stukjes
2 eetlepels citroensap
50 gram gedroogde cranberries of rozijnen
1 + 1 eetlepel suiker
100 gram geschaafde amandelen
1 theelepel kaneelpoeder
90 gram suiker
2 eieren
mespunt zout
120 gram bloem
theelepel bakpoeder
50 gram amaretti (Ital. bitterkoekjes), verkruimeld)
2 grote goudreinetten, in kleine stukjes
2 eetlepels citroensap
50 gram gedroogde cranberries of rozijnen
1 + 1 eetlepel suiker
100 gram geschaafde amandelen
1 theelepel kaneelpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm van 20 cm doorsnede
mixer
beslagrom
kom voor de appels
zeef
spatel.
mixer
beslagrom
kom voor de appels
zeef
spatel.
Leuke tips
Lekker met slagroom.
In plaats van cranberries of rozijnen zijn boerenjongens nog lekkerder.
In plaats van cranberries of rozijnen zijn boerenjongens nog lekkerder.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1494484
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid