pasen

Datum
-
Jaarlijks herhalende gelegenheid
Aan

Risotto primavera met rode mul

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/29/2023 - 05:24
1494809
0
Aantal personen
4.00
Niet zelf bedacht
marcdepester
0
Belgisch
Hoofdgerecht
4 nulfilets ( zeebarbeelfilets) (met vel)
250 g risottorijst
1 bussel groene asperges
1 courgette (kleine)
200 g artisjokharten (bokaal)
1 sjalot
1 el bladpeterselie (gehakt + wat extra)1 el
15 cl droge witte wijn
800 ml visfond (heet)
80 g geraspte parmezaan
50 g boter (+ extra)
peper
zout
Risotto primavera met rode mul
30-60 min
De lente op je bord ! 
1
0

Sfogliatelle

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/22/2023 - 10:25
1494751
0
Aantal personen
6.00
Niet zelf bedacht
marcdepester
0
14.00
Italiaans
Nagerecht
250 g patisseriebloem
¾ tl zout
½ el vloeibare honing
125 ml kraanwater
75 g ongezouten roomboter
1 sinaasappel
1 middelgroot ei
150 ml volle melk
50 g griesmeel
100 g ricotta
½ tl (Nielsen Massey Madagascar) bourbon vanille-extract
50 g fijne kristalsuiker
½ tl gemalen kaneel
1 el poedersuiker
Sfogliatelle
60-120 min
Zuid Italiaans gebakje met flinterdunne laagjes deeg en een romige vulling... Lekker!
0
0

Paaskoekjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/22/2023 - 10:05
1494749
0
Aantal personen
10.00
Niet zelf bedacht
marcdepester
0
30.00
Belgisch
Tussendoortje
400 g bakmix voor zandkoekjes
200 g ongezouten roomboter
2 citroenen
400 g poedersuiker
41 druppels Dr. Oetker kleurstoffen
1 Dr. Oetker decoratiestiften choco & karamel


Paaskoekjes
30-60 min
Geen Pasen zonder versierde paaskoekjes!
0
0

Gestoofde lamsschenkels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/22/2023 - 09:15
1494744
0
Aantal personen
4.00
Niet zelf bedacht
marcdepester
0
Australisch
Hoofdgerecht
2 eetlepels extra vergine olijfolie
4 - 6 lamsschenkels ontdaan van overtollig vet
1 grote witte ui in blokjes
6 teentjes fijngehakte knoflook
2 grote wortelen in plakjes van 1 cm
1 snufje grof zout en versgemalen peper
50 g bloem
50 cl runderbouillon
36 cl rode wijn zoals Merlot Pinot Noir, of een Chianti
400 g passata (tomatenpuree of Amerikaanse tomatensaus)
2 eetlepels tomatenpuree
2 blokjes runderbouillon
1 theelepel verse rozemarijn fijngehakt
2 eetlepels verse peterselie fijngehakt (verdeeld)
2 laurierblaadjes
Zout en peper om op smaak te brengen
Gestoofde lamsschenkels
60-120 min
Langzaam gegaarde lamsschenkels zijn een favoriet familiediner dat het hele jaar door in restaurants en pubs in heel Australië wordt besteld. Gestoofd in een rijke, op Bourguignon geïnspireerde rode wijnsaus, glijdt het vlees gewoon van het bot! Serveer met aardappelpuree of rijst of stokbrood.
2
0

Lentebouillon met peultjes en rivierkreeftjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/06/2023 - 18:04
1494637
0
Aantal personen
4.00
Niet zelf bedacht
pwiggers
0
Internationaal
Soep
2 potten gevogeltefond
1 kippenbouillontablet (indien nodig)
1/2 bio citroen
100 gram peultjes, schoongemaakt
100 gram rivierkreeftjes (AH)
2 flinke eetlepels gehakte peterselie
2 theelepels honing
Lentebouillon met peultjes en rivierkreeftjes
10-20 min
Gevogeltefond (kippenbouillon) met een vleug citroen, peultjes en rivierkreeftjes (je kunt hiervoor ook garnalen gebruiken). Heel snel klaar en echt verrukkelijk.
5
0

Nagerecht van perziken met roomkaas en lemon curd lekker en snel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/06/2023 - 17:07
1494636
0
Aantal personen
4.00
Zelf bedacht
pwiggers
0
0.00
Nederlands
Nagerecht
1 klein blikje perziken op lichte siroop
200 gram roomkaas light
klein scheutje limoncello (of citroensap)
2 eetlepels lemon curd (pot)
1 zakje vanillesuiker
paar amaretti (Jumbo)
Nagerecht van perziken met roomkaas en lemon curd lekker en snel
10-20 min
Van perziken op lichte siroop, met roomkaas light, wat limoncello en lemon-curd maakt ik dit lekkere lichte dessert.
2
0

Gemberjam (-gelei) met appel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/06/2023 - 15:58
1494634
0
Aantal personen
4.00
Niet zelf bedacht
pwiggers
0
Nederlands
Ontbijt
100 gram verse gemberwortel
100 ml citroensap (van plm. 2 citroenen
800 ml appelsap troebel, bijv. Flevosap
Geleisuiker 1 : 2
Gemberjam (-gelei) met appel
20-30 min
Deze heerlijke gembergelei heb ik gemaakt van verse gember met appel- en citroensap en geleisuiker. Niet alleen lekker op brood,maar ook bij een kaasplankje of een visgerecht heerlijk.
4
0

Agnello brodettato (Lamsstoofpot met ei en citroen)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/26/2023 - 09:47
1494565
0
Aantal personen
4.00
Niet zelf bedacht
marcdepester
0
Italiaans
Hoofdgerecht
1 kilo lamsstoofvlees, in blokjes gesneden
1 middelgrote ui, fijngehakt
50 g vette prosciutto of pancetta, gehakt
Olijfolie of reuzel
Meel
droge witte wijn
Zout en peper

Voor de afdronk met ei en citroen:

2 eidooiers
Sap van één vers geperste citroen
Een paar takjes peterselie, fijngehakt

Agnello brodettato (Lamsstoofpot met ei en citroen)
60-120 min
Dit gerecht uit de Romeinse keuken wordt traditioneel gegeten met Pasen, lam en ei zijn symbolen van de kruisiging en opstanding, maar volgens mij is het te mooi om het slechts te reserveren op Pasen .
4
0

Lenterecept: Asperges met zeekraal in wittewijnsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 05/09/2022 - 12:20
1492455
0
Aantal personen
2.00
Zelf bedacht
anniekanniekoken
0
Nederlands
Hoofdgerecht
6-8 asperges
6 krieltjes/ 3 aardappelen
Gerookte tofu (klein stukje)
Handje peterselie (kan zowel plat als krul)
6 grote champignons
2 tenen knoflook
3 handjes zeekraal
Pul biber (Optioneel. Voor als je een Turkse schoonmoeder hebt)

Voor de wittewijnsaus:

175 ml kruidenbouillon
13 gram plantaardige boter
15 gr bloem
75 ml witte wijn*
Citroen
Zout/peper
30-60 min
Klassiekers veganizen. Dat is altijd de kick. En dan niet aan de gang met allerlei vleesvervangers, kaas-substituten of eier-look-a-likes. Nee, gewoon, iets nieuws, met echte producten, maar wel geïnspireerd op de smaak- combinaties van het klassieke gerecht. 
 
Gister was de uitdaging: Asperges! Klassiek kennen we deze witte stengels natuurlijk met ei, ham, botersaus en peterselie, geserveerd met krieltjes. Romig, zoutig en kruidig door de peterselie (wat een geweldige combi met asperges is dat!). 
 
Tussen de boodschappen die mijn vriend had gedaan vond ik zeekraal. Bingo! Lekker zout, en een mooi groen kleurcontrast met de asperges. Nog meer zout? Reepjes gerookte tofu en iets umami's… champignons? Ok, let's go! Ohja en de wijn die ik in de koelkast zag staan leek me een lekkere toevoeging.
0
0

Surf & turf met asperges

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 04/30/2022 - 15:40
1492423
0
Aantal personen
4.00
Zelf bedacht
wilmiewillemse
0
Regionaal
Voorgerecht
- 4 witte asperges
- 8 groene aspergepunten
- 8 plakjes rosbief
- 12 grote garnalen
- geroosterde pijnboompitten
- 2 lente uitjes
- truffelmayonaise
- peper en zout
- olijfolie
Surf & turf met asperges
10-20 min
Dit heerlijke voorgerecht hadden wij met het Paasdiner van 2022. Op en top genieten van de verse asperges en deze verwerkt in een makkelijk en snel te maken voorgerecht.
Het Paasdiner kan natuurlijk niet zonder asperges en daarvoor heb ik deze overheerlijke creatie bedacht, overheerlijk en bovendien ook nog eens makkelijk (voor) te bereiden als je gasten hebt.
De truffelmayonaise is heel makkelijk zelf te maken door gewone mayonaise te mengen met een beetje truffelolie. Vind je dit nog teveel gedoe dan kun je ook gewoon kant en klare truffelmayonaise gebruiken.
8
0