Bereidingswijze
- Schil de witte asperges en snijd de kontjes eraf, kook ze ongeveer 10 minuten tot beetgaar en leg ze op een schone theedoek.
- Rooster de pijnboompitten en snij de lente uitjes in ringetjes.
- Snij de kontjes van de groene aspergepuntjes en bak de witte en groene asperges enkele minuutjes in een grillpan.
- Wok de garnalen en schik ze samen met de plakjes rosbief en de asperges netjes op een bordje.
- Strooi de lente uitjes en de pijnboompitjes eroverheen en werk af met de truffelmayonaise.
- Rooster de pijnboompitten en snij de lente uitjes in ringetjes.
- Snij de kontjes van de groene aspergepuntjes en bak de witte en groene asperges enkele minuutjes in een grillpan.
- Wok de garnalen en schik ze samen met de plakjes rosbief en de asperges netjes op een bordje.
- Strooi de lente uitjes en de pijnboompitjes eroverheen en werk af met de truffelmayonaise.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit heerlijke voorgerecht hadden wij met het Paasdiner van 2022. Op en top genieten van de verse asperges en deze verwerkt in een makkelijk en snel te maken voorgerecht.
Het Paasdiner kan natuurlijk niet zonder asperges en daarvoor heb ik deze overheerlijke creatie bedacht, overheerlijk en bovendien ook nog eens makkelijk (voor) te bereiden als je gasten hebt.
De truffelmayonaise is heel makkelijk zelf te maken door gewone mayonaise te mengen met een beetje truffelolie. Vind je dit nog teveel gedoe dan kun je ook gewoon kant en klare truffelmayonaise gebruiken.
Het Paasdiner kan natuurlijk niet zonder asperges en daarvoor heb ik deze overheerlijke creatie bedacht, overheerlijk en bovendien ook nog eens makkelijk (voor) te bereiden als je gasten hebt.
De truffelmayonaise is heel makkelijk zelf te maken door gewone mayonaise te mengen met een beetje truffelolie. Vind je dit nog teveel gedoe dan kun je ook gewoon kant en klare truffelmayonaise gebruiken.
Ingrediƫnten
- 4 witte asperges
- 8 groene aspergepunten
- 8 plakjes rosbief
- 12 grote garnalen
- geroosterde pijnboompitten
- 2 lente uitjes
- truffelmayonaise
- peper en zout
- olijfolie
- 8 groene aspergepunten
- 8 plakjes rosbief
- 12 grote garnalen
- geroosterde pijnboompitten
- 2 lente uitjes
- truffelmayonaise
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1492423
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid