Bereidingswijze
Meng de eiwitten met 80g fijne suiker,maar zorg dat het niet schuimt.Strooi er,fijn verdeelt,de bloem,het amandelpoeder en de melk bij.Meng dit alles flink,zodat u een homogeen deeg verkrijgt.Smeer een ovenplaat in met boter.Leg met behulp van een lepel 8 hoopjes deeg op de plaat,zo wijd mogelijk uit elkaar(of doe het anders in twee keer)Zet de plaat gedurende 6a8 min.in een zeer warme oven 200c.Blijf er op letten.Smeer tijdens het bakken 8 ronde stukken aluminiumfolie van ongeveer 10 cm doorsnede in met olie.Neem een kleine schaal en leeg daarin een rond stuk aluminiumfolie met de olie ingesmeerde kant naar boven.Zodra de koekjes gaar zijn doet u de oven open en steek ze los doch laat de plaat in de geopende oven staan.Haal het eerste koekje uit de oven en leg het op een stuk alumniumfolie in de kom,knijp de rand op regelmatige afstanden naar binnen(het deeg is nog zacht)zodat u een soort kroontje krijgt en neem het dan uit de kom.Behandel de overige koekjes snel op de zelfde manier en laat ze afkoelen.Wanneer alle 'kroontjes'koud en hard zijn geworden vult u ze met het fruit,waarvan u de steeltjes reeds hebt verwijderd.Bestooi ze met de rest van de suiker en dien op.TIP:deze'kroontjes'kunnen ook dienen om ijs of coctails van diverse soorten fruit te presenteren.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
alleen het koekje is al lekker;de vulling is naar eigen keuze
Ingrediƫnten
2 eiwitten,230g fijne kristalsuiker,80g bloem,20g amandelpoeder,2 eetl.melk,boter,olie,500g aardbeien
Hulpmiddelen & keukengerei
aluminiumfolie,kleine schaal of kom
Leuke tips
Het lijkt een hele boterham maar is in fijte heel snel klaar en supperlekker
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
991708
Homepage ID
1134593
Smaak
R
Teller
355
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid