gestoofde appels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 07/29/2002 - 10:46
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
4 stevige appels
4 eetlepels citroensap
50 gram boter
1 theelepel geraspte citroenschil
1/2 dl zoete witte wijn of appelsap
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
979293
Homepage ID
934574
Smaak
Z
Teller
5719
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de appels en snijd ze in vieren. verwijder de klokhuizen,
snijd de stukken appel elkin twe of drie partjes en besprenkel ze
met het citroensap om verkleuren te voorkomen.

Smelt de boter in een ruime koekenpan op een matig hoog vuur. Voeg
de geraspte citroenschil en de partjes appel toe. Draai het vuur hoog
en bak de partjes onder regelmatig omscheppen mooi goudgeel gedurende
ca. 3 minuten.
Voeg de wijn of het appelsap toe en breng het vocht aan de kook. Draai
het vuur laag, leg de deksel op de pan en stoof de appelpartjes in ongeveer
5 minuten gaar.

Schep de appelpartjes in een schaal en serveer warm.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
stephaniev
Gelegenheid