appelbollen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 07/18/2002 - 22:33
Bereidingswijze
meng de suiker met de kaneel en de rozijnen.
breek de walnoten in stukjes en meng deze er ook door.
schil elke appel met de dunschiller.
haal er met de appelboor voorzichtig het klokhuis uit.
vul elk holletje met het suiker kaneel mengsel en leg elke appel in het midden van een plakje deeg.
vouw het plakje deeg helemaal om de appel heen.
keer de appel om en zet hem op de bakplaat.
maak de appel aan de bovenkant een beetje nat en strooi er een beetje suiker op.
zet de bakplaat in het midden van de oven.
laat de appeld ongeveer 25 min. bakken.
neem af en toe een kijkje in de oven om te kijken of het niet te hard gaat.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept

Ingrediƫnten
bladerdeeg; 4 plakjes diepvries
appels; 4 elstars
suiker;6 eetlepels
kaneel;3 theelepels
rozijnen; 3 eetlepels
walnoten; 8 gepelde
boter; 1 klontje
Hulpmiddelen & keukengerei
kom
dunschiller
appelboor
bakpapier
oven
bakplaat
ovenwanten
Leuke tips
perfect als toetje
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
977608
Homepage ID
1116702
Smaak
Z
Teller
435
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
haal de plakjes bladerdeeg van elkaar.
leg ze op een schoon aanrecht en laat ze ongeveer 5 min. ontdooien.
leg bakpapier op de plaat.
verwarm de oven minstens 10 min. op 200 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
tinkagirl
Gelegenheid