Bereidingswijze
1.
Neem 4 plakjes bladerdeeg en leg ze (ontdooit) op een ingevette bakplaat. ( brio)
2.
Snijd een 1/2 appel in stukjes. Neem 100 gram rozijnen, een flinke citroenschil,heel fijn gesneden. Pak de kaneel en de twee eetlepels basterdsuiker en meng dit door elkaar. Zo maak je de vulling klaar.
3.
Leg eenn plak bladerdeeg neer. Doe er een beetje vulling in. Vouw het nu als een driehoek. Je maakt de randjes zo dicht:
Met een vork stempel je de randjes aan elkaar. Doe dit met 4 plakken bladerdeeg.
4.
Pak de kookkwast. Maak hem een beetje nat met melk. Bestrijk de envelopjes ermee.
5.
Wentel de envelopje in een suikerlaagje.
6.
Bak ze op 250 graden, ongeveer 20-25 minuten, in hetelucht-minoven.
SMAKELIJK ETEN!
Neem 4 plakjes bladerdeeg en leg ze (ontdooit) op een ingevette bakplaat. ( brio)
2.
Snijd een 1/2 appel in stukjes. Neem 100 gram rozijnen, een flinke citroenschil,heel fijn gesneden. Pak de kaneel en de twee eetlepels basterdsuiker en meng dit door elkaar. Zo maak je de vulling klaar.
3.
Leg eenn plak bladerdeeg neer. Doe er een beetje vulling in. Vouw het nu als een driehoek. Je maakt de randjes zo dicht:
Met een vork stempel je de randjes aan elkaar. Doe dit met 4 plakken bladerdeeg.
4.
Pak de kookkwast. Maak hem een beetje nat met melk. Bestrijk de envelopjes ermee.
5.
Wentel de envelopje in een suikerlaagje.
6.
Bak ze op 250 graden, ongeveer 20-25 minuten, in hetelucht-minoven.
SMAKELIJK ETEN!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mijn moeder maakt wel eens deze lekkere Appelenvelopjes. Het is heel makkelijk te maken en heel lekker.
Ingrediƫnten
4 plakken bladerdeeg
Brio boter
1/2 appel
100 gram rozijnen
Een stuk citroenschil
Kaneel
Twee dunne eetlepels basterdsuiker
Melk
Brio boter
1/2 appel
100 gram rozijnen
Een stuk citroenschil
Kaneel
Twee dunne eetlepels basterdsuiker
Melk
Hulpmiddelen & keukengerei
Een kookkwastje voor melk en boter, enz.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
976761
Homepage ID
1109046
Smaak
Z
Teller
1533
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid