Bereidingswijze
was desgewenst de lapjes vlees en droog ze goed met keukenpapier of een doek.bestrooi het vlees met peper en zout.was de paprika's,verwijder de steel en snijd de paprika's overlangs door.neem de zaadlijsten met zaad weg en laat de stukken paprika in een bodem water met wat zout even zacht worden.maak een mengsel van de gare rijst,de snippers ui en de peterselie met aroma,peper en zout.neem de stukken paprika uit de pan.leg op elk lapje vlees een stuk paprika en verdeel daar het rijstmengsel over.rol de lapjes vlees op en bind de rolletjes met garen om.verwarm de olie en bak daarin onder geregeld keren de rolletjes mooi van kleur.voeg de boter toe en laat de rolletjes gaar worden.schenk de bouillon in de pan en neem en neem daar na 3-5 minuten de kalfsrolletjes uit.leg het vlees op de voorverwarmde vleeschotel.maak een glad papje van het paprikapoeder,het aardappelmeel,het citroensap en wat water.bind hier de jus mee en voeg daaraan naar smaak aroma,peper en zout toe.verwijder het garen van de kalfsrolletjes.serveer de saus over of bij het vlees.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
8 dunne vierkante lapjes kalfsvlees van 40-50 gram per stuk-peper uit de molen-zout-4middelgrote rode paprika's 8eetlepels gekookte rijst-2 eetlepels fijngehakte ui-2 eetlepels fijngehakte peterselie-aroma of tamari-2eetlepels maisolie of andere olie-2eetlepels boter-1/2 liter tomatenbouillon van 1 tablet-1 eetlepel paprikapoeder-1 eetlepel aardappelmeel-1 eetlepel citroensap.
Hulpmiddelen & keukengerei
dik wit ijzergaren.
Leuke tips
geef peulvruchten en een salade bij deze gevulde kalfsrolletjes.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
971409
Homepage ID
1088915
Smaak
H
Teller
251
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid