oliebollen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 06/30/2002 - 09:07
Bereidingswijze
zet de frituurpan met olie op 190 C of als u een pan gebruikt de olie tot 180 C verhitten. schep het beslag met een ijsknijper in de hete olie en bak de oliebollen in ca. 6 min. gaar. zorg ervoor dat de olie goed heet is, dan worden de bollen van buiten goudgeel en van binnen niet vet. laat ze even uitlekken en bestrooi ze pas vlak voor het opdienen met poedersuiker.
Vertel iets leuks over dit recept
met appel, sukade en rozijnen.voor ca. 32 oliebollen.

Ingrediƫnten
80 g verse gist


2 dl lauwe melk


8 dl water


1 kilo tarwebloem


40 g suiker


1 el kaneel


20 g zout


2 zakjes vanillesuiker


1 ei


200 g rozijnen


50 g gesneden sukade


50 g appel in kleine blokjes


olie om in te frituren


poedersuiker

Hulpmiddelen & keukengerei
frituurpan met olie, handmixer.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
970714
Homepage ID
1100645
Smaak
Z
Teller
4510
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
los de gist op in de lauwe melk en meng, als de gist goed is opgelost, het water erdoorheen. meng met de handmixer op de laagste stand de tarwebloem, suiker, kaneel, zout, vanillesuiker en het ei. dan volgt de vulling van rozijnen, sukade en appel. schep dit luchtig door het beslag en dek de emmer of pan af met een natte theedoek. laat het beslag een uur rijzen. gebruik altijd een ruime emmer of pan, anders rijst het beslag de pan uit.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
recipe-box
Gelegenheid