brandy snaps

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 06/29/2002 - 20:47
Bereidingswijze
stelen van de pollepels licht invetten met olie. boter, suiker en golden syrup in steelpan met dikke bodem zacht verwarmen tot glad mengsel. mengsel 2-3 min. laten afkoelen. bloem en gemberpoeder toevoegen. brandy en citroensap erdoor roeren. oven voorverwarmen op 190 C. steeds 1 el deeg met veel met veel tussenruimte op de bakplaat scheppen. (gladstrijken is niet nodig, deeg loopt uit tijdens het bakken) brandy snaps in het midden van oven in 8-10 min. gaar en goudbruin bakken. brandy snaps uit oven ca. 15 sec. laten afkoelen. met paletmes van bakplaat steken en om stelen van pollepels rollen. te harde koekjes even in oven terugzetten om weer zacht te laten worden. brandy snaps op rooster laten afkoelen. voor serveren slagroom stijfkloppen en in spuitzak scheppen. slagroom in de brandy snaps spuiten.
Vertel iets leuks over dit recept
voor 12 tot 16 stuks.

Ingrediƫnten
olie


75 g boter


75 g suiker


3 el golden syrup of schenkstroop


75 g gezeefde bloem


2 el brandy of cognac


1 el citroensap


1,5 dl slagroom

Hulpmiddelen & keukengerei
enkele pollepels(houten),
2 bakplaten met bakpapier bekleed,
spuitzak met kleine, gladde spuitmond
Leuke tips
serveer deze brandy snaps bij de koffie.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
970692
Homepage ID
1100645
Smaak
Z
Teller
2189
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
recipe-box
Gelegenheid