Bereidingswijze
verhit de frituurolie in een frituurpan of een diepe pan tot 190 C(de olie geeft een witte damp af). vorm met 2 in olie gedoopte lepels of een ijsbolletjhestang bergjes beslag en laat deze in de hete olie glijden. bak de chocolade hazelnootbollen in ca. 3 min. goudbruin en gaar. keer ze halverwege met een vork. haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet. meng de cacao met de poedersuiker en bestrooi de bretonse bollen ermee.
Vertel iets leuks over dit recept
met variatietip.
Ingrediƫnten
1 pak oliebollenmix
1 el cacaopoeder
1/2 l lauw water(ca. 40 C)
100 g grof gehakte hazelnoten
100 g rozijnen
1 el rum
frituurolie
1/2 el cacaopoeder
1 el poedersuiker
Leuke tips
Variatietip:
voeg 1 el honing aan het beslag toe en vervang de hazelnoten door amandelen.
voeg 1 el honing aan het beslag toe en vervang de hazelnoten door amandelen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
970685
Homepage ID
1100645
Smaak
Z
Teller
746
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
week de rozijnen in de rum. roer de oliebollenmix met de cacaopoeder en het water tot een glad beslag. voeg de hazelnoten en de uitgelekte rozijnen toe. dek het geheel af met een vochtige doek of plastic zak en laat ruim een half uur rijzen op een warme plaats. roer het beslag tijdens het rijzen niet meer door.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid