Vertel iets leuks over dit recept
voor op een buffet of voor bij de soep.( ca. 25 stuks)
Ingrediƫnten
1 kleine ui
100 g doorregen spek
1 tl boter
1/2 stukje gist(20 g)
2,5 dl lauw water
1 tl suiker
1 el bloem
150 g havervlokken
150 g geplette havermout
150 g volkorenbloem
1 tl kruidenzout
1 el fijngesnipperde bieslook
1 tl oregano
150 g leerdammer
1 el olie
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier voor het bakblik
Leuke tips
leg in een rond rieten mandje een mooi katoenen of papieren servet en schik hierop de broodjes.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
970642
Homepage ID
1100645
Smaak
H
Teller
555
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Voorbereiding:
de ui pellen en snipperen, het spek in blokjes snijden. boter in een pan laten smelten. ui en spek daarin aanbraden en laten afkoelen. de gist in lauw water verbrokkelen. suiker en 1 el bloem erdoor roeren. afgedekt ca. 10 min. laten rijzen. havervlokken, havermout, bloem, kruidenzout, bieslook en oregano mengen en de kaas fijnraspen. de massa met olie, het overige water en het gistdeeg tot een glad deeg kneden. de kaas en het spekmengsel erdoor kneden. op een warme plaats ca. 30 min. laten rijzen.
de ui pellen en snipperen, het spek in blokjes snijden. boter in een pan laten smelten. ui en spek daarin aanbraden en laten afkoelen. de gist in lauw water verbrokkelen. suiker en 1 el bloem erdoor roeren. afgedekt ca. 10 min. laten rijzen. havervlokken, havermout, bloem, kruidenzout, bieslook en oregano mengen en de kaas fijnraspen. de massa met olie, het overige water en het gistdeeg tot een glad deeg kneden. de kaas en het spekmengsel erdoor kneden. op een warme plaats ca. 30 min. laten rijzen.
Bereidingswijze:
kleine broodjes van het deeg vormen en op een met bakpapier bekleed bakblik leggen. afgedekt 10 min. laten rusten. in een voorverwarmde oven op 225 C ca. 35 min. bakken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid