Bereidingswijze
pers de knoflook uit boven het vlees en laat 10 min.marineren.verhit 1el.frituurvet in een wok en roerbak de ui ca.1 minuut.roerbak dan het vlees met de uica.2 min.voeg dan de koolreepjes toe.bak dan nog 2 min.en laat snel afkoelen.verhit het frituurvet tot 180?cSchep de rijst door het vleesmengsel en breng op smaak.leg 4x2 vellen deeg op elkaar en verdeel het rijstmengsel erover.vouw de zijkanten naar elkaar en vouw de andere kanten over elkaar,plak de randen vast met frituurvet.frituur de loempia's met 2 stuks tegelijk in ca.4 min.gaar en goudbruin,en laat ze dan uitlekken op keukenpapier.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een aparte snack
Ingrediƫnten
8 vellen diepvries filodeeg,75 gr.snelkookrijst,1 rode ui,zout,1 teentje knoflook,200 gr.chinees koolblad,? spaans pepertje,3 el.teriyakisaus,200 gr.varkensreepjes,frituurvet.
Hulpmiddelen & keukengerei
frituurpan,keukenpapier.
Leuke tips
lekker met een zoete chilisaus .
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
968756
Homepage ID
1003367
Smaak
A
Teller
796
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat het fillodeeg ontdooien,kook de rijst volgens de aanwijzing en laat afkoelen.was en snij allleen het groene deel van de kool in reepjes.pel de ui en knoflook,snipper de ui,was en halveer de peper en verwijder de zaadlijst en snij zeer fijn.meng de peper en de teryakisaus met de vleesreepjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid