Bereidingswijze
Voeg het zout bij de bloem.breek de eieren erboven en giet al roerend de melk erbij.blijf net zo alng roeren totdat er een glad beslag ontstaat.smelt de helft van de boter in een pannetje en roer de gesmolten boter door het beslag.meng de roomkaas met een geperst teentje knoflook,de zure room,peper,zout en kerriepoeder.bak de flensjes in een niet te grote koekepan.verhit een klontje boter in de pan en laat een beetje beslag over de panbodem vloeien.Bak dit totdat d ebovenkant droog is,keer om,en bak de bovenkant bruin.Bak net zoveel totdat het beslag op is.houd ze warm op een bord.maak een gestapelde flensjestaart door tussen de flensjes achtereenvolgens de plakken ham,en de kruidenkaas te verdelen.Zorg dat er tussen de ham en de kruidenkaas een flensje zit.De bovenste laag moet kruidenkaas zijn.strooi hierover de geraspte kaas en schuif het taartje onder een hete grill,totdat de kaas licht gesmolten is,mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
voor de liefhebber!
Ingrediƫnten
150 gram bloem,mespuntje zout,4 eieren,4dl.melk,150 gr.boter,125gr.kruidenroomkaas,1 teen knoflook,1 bekertje zure room,1 el.kerriepoeder,200 gr.ham,in plakken gesneden,100gr.geraspte belegen kaas.
Hulpmiddelen & keukengerei
pan,grill
Leuke tips
Je kunt allerlei vullingen gebruiken,gekookte kip,chapmignons,tonijn,enz.
Snijd de taart in 8 punten.
Snijd de taart in 8 punten.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
968664
Homepage ID
1003367
Smaak
H
Teller
607
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid