Koolrolletjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 06/17/2002 - 13:55
Bereidingswijze
Breng ruim water aan de kook en kook hierin de savooiekool in 15min.Haal de kool met een schuimspaan uit de pan,laat die uitlekken en koud worden.Breek de bladeren van de stronk en snijd de harde dikke nerven eruit.Hak de kleine,fijne binnenste blaadjes fijn.Fruit in de hete boter de ui met de knoflook. Doe het gehakt in een kom en maak dat aan met het in melk geweekte witbroodpeper en zout,ei en de gefruite ui en knoflook.Leg op een groot blad een klein blad,leg er een rolletje gehakt op en rol de bladeren op bind het vast met een draadje.Verhit de koekenpan met olie en bak de rolletjes aan alle kanten bruin.Wrijf de tomaten door een zeef en voeg dat toe aan de rolletjes .Leg de deksel op de pan en laat het nog 30min stoven.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en apart
Ingrediƫnten
1 Savooiekool,1el boter,1 ui, 400gr lamsgehakt,teentje knoflook,1 sneetje witbrood,melk,zout en peper,blik gepelde tomaten,4el olijfolie,1 ei
Hulpmiddelen & keukengerei
N.v.t.
Leuke tips
Geef er rijst of macaroni bij.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
968608
Homepage ID
524790
Smaak
N
Teller
297
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
wittebrood weken in melk,buitenste bladeren van kool verwijderen,ui snipperen ,knoflook persen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
zinzie1
Gelegenheid