Bereidingswijze
Olijfolie en boter verhitten en de vis langs weerszijden bruin bakken.Vis uithalen en aan de kant zetten.Vet weggieten en aanbaksels losmaken met kippenbouillon
In andere pan boter verhitten de witloof kruiden met p.en z.en bakken onder voortdurend roeren.
De inhoud van de eerste pan over de witloof gieten en 10 min. laten pruttelen.
De stukken vis over de witloof leggen en samen nog eens 10 a 15 min.laten sudderen.
De vis in een bord leggen en de witloof met een schuimspaan op een serveer schotel leggen.Daarop de vis schikken.
De saus afwerken met beurre manie en de room.Wat saus over de seveerschotel gieten en de rest in een sauskom doen.
In andere pan boter verhitten de witloof kruiden met p.en z.en bakken onder voortdurend roeren.
De inhoud van de eerste pan over de witloof gieten en 10 min. laten pruttelen.
De stukken vis over de witloof leggen en samen nog eens 10 a 15 min.laten sudderen.
De vis in een bord leggen en de witloof met een schuimspaan op een serveer schotel leggen.Daarop de vis schikken.
De saus afwerken met beurre manie en de room.Wat saus over de seveerschotel gieten en de rest in een sauskom doen.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb dit recept zo'n 15 jaar geleden bedacht en heb er altijd zeer veel succes mee gehad
Ingrediƫnten
1 mooie staart van lotte of zeeduivel van 2 kg.-8 stronken witloof - 5 dl kipbouillon of 1 kippenbouillontablet - 20 cl.room - boter of olijfolie om te bakken - p.z.- beure manie (gelijke hoeveelheid boter en bloem samen kneden tot een geheel)
Hulpmiddelen & keukengerei
2 grote pannen met dikke bodem
Leuke tips
Deze visschotel severen met aardappelpuree, zelfgemaakte pasta of rijst.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
968041
Homepage ID
1105903
Smaak
H
Teller
1157
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Een touwtje rond de staart van de vis binden, en 4 uren buiten ophangen zodat het water uit de vis kan druppelen
De staart goed ontvellen, ontvliezen en ontbenen (gaat zeer makkelijk, met een goed mes langs het hoofdbeen, langs weerszijden de vis los snijden)
De vis proportioneren en kruiden met p. en z
Witloof kuisen en overlangs in 2 snijden
De staart goed ontvellen, ontvliezen en ontbenen (gaat zeer makkelijk, met een goed mes langs het hoofdbeen, langs weerszijden de vis los snijden)
De vis proportioneren en kruiden met p. en z
Witloof kuisen en overlangs in 2 snijden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid