Aubergine op griekse wijze

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 06/09/2002 - 21:02
Bereidingswijze
Bestrijk de plakken aubergine met een beetje olie en leg ze gedurende 10 min op een bakplaat in de oven van 220 graden draai ze halve wegen en keer om. Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak hierin gedurende 5 min de paprika,ui,en knoflook.Voeg halverwegen de tomaat,azijn, olijven ,kappertjes en evt zout en peper toe.Snijd de plakken aubergine in vieren en voeg ze aan het mengsel in de pan toe.Verwarm het geheel goed door en verdeel het over 2 borden.Garneer het geheel met de blokjes fetakaas.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
gewoon lekker grieks
Ingrediƫnten
1 kleine aubergine,1 vleestomaat,1 groene paprika,2 teentjes knoflook,10 groenen en zwarte olijven,1ui,100gr fetakaas,1el kappertjes,1el kruidenazijn,1/2dl olijfolie,peper en zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
n.v.t.
Leuke tips
Dit gerecht is ook heerlijk om koud te serveren met stokbrood.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
967041
Homepage ID
524790
Smaak
A
Teller
1407
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
aubergine in plakken snijden,paprika in reepjes,knoflook fijngehakt,tomaat in blokjes fetakaas in blokjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
zinzie1
Gelegenheid