Bereidingswijze
fruit de ui in een koekenpan met de olijf olie glazig.Voeg het gehakt toe en rul het gedurende 10 min.Los het bouillonblokje op in 1dl water en roer dit samen met de bloem tot een papje.Voeg al roerende dit vocht,scheutje voor scheutje toe aan het gehakt mengsel.Vermeng de tomaat,worcestersauce,erwten,wortel met het gehakt mengsel.Breng dit alles aan de kook en laat het gedurende 25 min met deksel op de pan sudderen. Voeg naar smaak peper en zout toe en een scheutje zure room.Maak van de aardappels een stevige puree.Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal en bedek dit met een laag puree. Bak de schotel nog even af in een voorverwarmde oven van 200 graden totdat de bovenlaag goudbruin is.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Typisch Engels gerecht
Ingrediƫnten
400gr Aardappelen,150gr wortelen,200gr verse doppers ,1 vlees tomaat,1 ui, 250gr lamsgehakt,1thl worcestersauce,scheutje zure room,1el bloem,1el olijfolie,peper en zout,1/2 bouillonblokje.
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal,koekenpan.
Leuke tips
De Engelse serveren bij dit gerecht verse bloemkool of spruitjes Eetsmakelijk.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
966910
Homepage ID
524790
Smaak
H
Teller
1335
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
tomaat ontvellen en in blokjes snijden,ui snipperen,wortel in blokjes,aardappelen koken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid