Bereidingswijze
de kip marineren met de sesamolie en de soyasaus.De sjalottjes bakken in wok met olie en dan de kip filet stukjes in doen.
Dan deze blijven roerbakken en dan de paddestoelen bij doen en dan 1glas water.
deze laten koken en dan afmaken met de oestersaus er door en de bosuitjes en geraspte gember.Dan nog even opkoken en de saus aandikken met de aardappelzetmeel opgelost in wat water.Dan is het af zout en suiker naar smaak.
Dan deze blijven roerbakken en dan de paddestoelen bij doen en dan 1glas water.
deze laten koken en dan afmaken met de oestersaus er door en de bosuitjes en geraspte gember.Dan nog even opkoken en de saus aandikken met de aardappelzetmeel opgelost in wat water.Dan is het af zout en suiker naar smaak.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke paddestoelen met kipfilet lekker en mag niet ontbreken bijeen chinese rijsttafel.
Ingrediƫnten
1pond kipfilet in reepjes gesneden,2handen vol gedroogde paddestoelen(toengkoe bij de toko verkrijgbaar)1stukje geraspte gember, 3 sjalotjes, 3 takjes bosuitjes,3eetl oestersaus, sesamolie,soyasaus,wat aardappel zet meel gemengt met wat water om de saus aan te dikken.zout en suiker.
Hulpmiddelen & keukengerei
vergiet, wok en spaan en schaar en mes en snijplank ,hakmes en hakblok.En een serveerschaal.
Leuke tips
Opdienen met witte rijst.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
966400
Homepage ID
1082539
Smaak
H
Teller
548
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
de kip in reepjes snijden en dan inleggen inde sesamolie en soya saus.
De paddestoelen 1avondje in heet water laten wellen en met een schaar door tweeen snijden.de bosuitjes fijn snijden en dan de sjalottjes en de gember raspen.
De paddestoelen 1avondje in heet water laten wellen en met een schaar door tweeen snijden.de bosuitjes fijn snijden en dan de sjalottjes en de gember raspen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid