Bereidingswijze
per persoon 4,5 ww points
1. het bakmeel, de margarine, een snufje zout en de eierdooier met elkaar
mengen en met de handen tot een deeg kneden. in doorzichtige folie wikkelen
en ca 30 minuten in de koelkast plaatsen.
2. de wortelen in schijfjes snijden en ca. 5 minuten blancheren in gezouten
water. de eieren door de melk en peterselie roeren en kuiden met nootmuskaat
zout en peper.
3. het zandtaartdeeg in kwarten snijden, elk stuk dun uitrollen en in 4
kleine quichevormen drukken. de schijfjes wortelen laag voor laag op het
deeg leggen en met het ei-melkmengsel overgieten. de oven voorverwarmen op
200oC (stand 4) en ongeveer 25 tot 30 minuten bakken.
4. de champignons doormidden snijden, de bouillon in een pan verhitten en de
paddestoelen er ca. 3 minuten in stoven. blussen met balsamicoazijn. met
suiker, chilipoeder en kruiden op smaak brengen en ca 30 m inuten laten
marineren. de wordtelquiche met de paddestoelen opdienen.
bereidingstijd ca 20 minuten
koeltijd ca 30 minuten
marineertijd ca 30 minuten
baktijd ca 25-30 minuten
1. het bakmeel, de margarine, een snufje zout en de eierdooier met elkaar
mengen en met de handen tot een deeg kneden. in doorzichtige folie wikkelen
en ca 30 minuten in de koelkast plaatsen.
2. de wortelen in schijfjes snijden en ca. 5 minuten blancheren in gezouten
water. de eieren door de melk en peterselie roeren en kuiden met nootmuskaat
zout en peper.
3. het zandtaartdeeg in kwarten snijden, elk stuk dun uitrollen en in 4
kleine quichevormen drukken. de schijfjes wortelen laag voor laag op het
deeg leggen en met het ei-melkmengsel overgieten. de oven voorverwarmen op
200oC (stand 4) en ongeveer 25 tot 30 minuten bakken.
4. de champignons doormidden snijden, de bouillon in een pan verhitten en de
paddestoelen er ca. 3 minuten in stoven. blussen met balsamicoazijn. met
suiker, chilipoeder en kruiden op smaak brengen en ca 30 m inuten laten
marineren. de wordtelquiche met de paddestoelen opdienen.
bereidingstijd ca 20 minuten
koeltijd ca 30 minuten
marineertijd ca 30 minuten
baktijd ca 25-30 minuten
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
voor het deeg : 200 gram bakmeel, 120 gram halfvette margarine, zout, 1
eierdooier
voor het beslag : 800 gram wortelen, 2 eieren, 125 gram magere melk, 2
eetlepels fijngehakte peterselie, nootmuskaat, peper
voor de gemarineerde paddestoelen: 500 gram champignons, 125 ml
groentebouillon (1 koffielepel instand), 2 eetlepels balsamicoazijn, 1
snufje suiker, chilipoeder, 1 koffielpele provencaalse kruiden
eierdooier
voor het beslag : 800 gram wortelen, 2 eieren, 125 gram magere melk, 2
eetlepels fijngehakte peterselie, nootmuskaat, peper
voor de gemarineerde paddestoelen: 500 gram champignons, 125 ml
groentebouillon (1 koffielepel instand), 2 eetlepels balsamicoazijn, 1
snufje suiker, chilipoeder, 1 koffielpele provencaalse kruiden
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Dieetgerecht
Recept ID
961528
Homepage ID
883472
Smaak
H
Teller
2556
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid