Spekkedikken

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 04/19/2002 - 10:49
Bereidingswijze
Gesmolten boter door het beslag roeren.
Bakken in een niet te heet ijzer - stand 2.
Eerst wat bacon of worst op het ijzer leggen en hierop deeg gieten.
De koeken langzaam gaar bakken.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
500 gr tarwemeel, 500 gr roggemeel, 500 gr stroop, 500 gr gele of bruine basterdsuiker, 250 gr boter of margarine, 4 a 5 eieren, ? liter water, 15 gr anijs of kaneel of koekkruiden, plakjes bacon of droge worst
Hulpmiddelen & keukengerei
knijpertjesijzer
Leuke tips
Bewaar de koeken in een gesloten trommel op een koele plaats, zodat ze slap blijven.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
958768
Homepage ID
937097
Smaak
A
Teller
1603
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Meel, suiker en anijs (of kaneel / koekkruiden) door elkaar mengen.
Eieren 1 voor 1 erdoor roeren.
Vervolgens water en stroop erdoor mengen.
Een nacht laten staan.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
chaootje
Gelegenheid