Bereidingswijze
In een kom bakmeel, bloem, bakpoeder, zout en nootmuskaat door elkaar roeren. Met de handmixer melk en ei erdoor kloppen. Dit beslag 30 minuten laten rusten. Intussen de plakjes salami heel fijn snijden. Bier of mineraalwater door het beslag kloppen en de salami en de kaas erdoor roeren. Van het beslag telkens 3 lepels (bijvoorbeeld met een ijsbolletjeslepel) in het frituurvet scheppen. Ze zijn klaar als ze goudbruin boven komen drijven. De oliebollen laten uitlekken op keukenpapier.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kcal. 130 p. stuk
Ingrediƫnten
150 ml. melk, 75 gram geraspte oude kaas, 1 losgeklopt ei, 100 gram plakjes salami, 125 gram zelfrijzend bakmeel, 75 gram volkorenbloem, 1 theelpel bakpoeder, 1 scheut bier of mineraalwater, 1 liter frituurolie, 1 theelepel zout, 1 theelepel nootmuskaat
Hulpmiddelen & keukengerei
handmixer, ijsbolletjeslepel
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
958046
Homepage ID
869354
Smaak
H
Teller
748
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De olie verhitten tot 180 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid