kaastaartje met gedroogde tomaat en pesto

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 04/04/2002 - 15:27
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven werkblad en rol het deeg uit. Bekleed de vormpjes met het bladerdeeg. Prik de bodem met een vork enige keren in en schep het kaasmengsel in de vormpjes.
Bak de kaastaartjes in de voorverwarmde oven in circa 25 minuten gaar.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
4 plakjes bladerdeeg, olie, 2 eieren, bloem, 1 bolletje mozzarella, 1 el. pesto,
3 gedroogde tomaten (op olie), 150 gr. ricotta, 50 gr. geraspte Parmezaanse kaas,
zwarte gemalen peper.
Hulpmiddelen & keukengerei
taartvormpjes van circa 12 centimeter, wat keukenpapier, een garde, een kom, een vork en een deegroller.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
956464
Homepage ID
1092589
Smaak
H
Teller
656
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het werkblad ontdooien. Vet de taartvormpjes in met olie. Droog de tomaatjes met keukenpapier en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Roer de pesto met de eieren los en roer hier de ricotta met de Parmezaanse kaas, tomaat en mozzarella door. Breng het mengsel op smaak met versgemalen peper.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marjorana
Gelegenheid