Bereidingswijze
de saus:
maak uien schoon en maak fijn
doe olie in de pan en zet op vuur
als olie heet is draai dfe vlam laag
doe de ui in de pan en laat bruin worden
voeg wat zout en een kopje water toe.
even laten opkoken dan de puree en paprikapoeder er door roeren en laat op een zacht pitje staan.
Balletjes:
week sneetjes brood in water
leg ze in een zeef en druk het water er weer uit.
maak het gehakt op smaak met:zout, peper, foelie en een beetje knoflookpoeder.
leg het geweekte brood op het gehakt, en doe de ei bij het gehakt.
meng alles doorelkaar.
strooi op een bord bloem en maak van het gehakt balletjes en wentel deze door de bloem.
bak deze balletjes in boter rond om mooi bruin.
doe de balletjes in de saus en laat tenminste een half uur door pruttelen.
maak uien schoon en maak fijn
doe olie in de pan en zet op vuur
als olie heet is draai dfe vlam laag
doe de ui in de pan en laat bruin worden
voeg wat zout en een kopje water toe.
even laten opkoken dan de puree en paprikapoeder er door roeren en laat op een zacht pitje staan.
Balletjes:
week sneetjes brood in water
leg ze in een zeef en druk het water er weer uit.
maak het gehakt op smaak met:zout, peper, foelie en een beetje knoflookpoeder.
leg het geweekte brood op het gehakt, en doe de ei bij het gehakt.
meng alles doorelkaar.
strooi op een bord bloem en maak van het gehakt balletjes en wentel deze door de bloem.
bak deze balletjes in boter rond om mooi bruin.
doe de balletjes in de saus en laat tenminste een half uur door pruttelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een lekker pools vlees gerecht wat je bij het eten kunt ten maar ook zeer smakelijk op een feestje is.
Ingrediƫnten
voor de gehaktballetjes heb je nodig:
-500 gr. rundergehakt
-2 of 3 plakken oude brood zonder korst
-2 eieren
-zout en peper
-gemalen foelie
-knoflookpoeder
-bloem
-50 gr. boter
voor de saus:
-2 uien
-1 blikje tomatenpuree
-paprikapoede
-zout
-olie
-500 gr. rundergehakt
-2 of 3 plakken oude brood zonder korst
-2 eieren
-zout en peper
-gemalen foelie
-knoflookpoeder
-bloem
-50 gr. boter
voor de saus:
-2 uien
-1 blikje tomatenpuree
-paprikapoede
-zout
-olie
Leuke tips
gebruik niet teveel knoflook anders gaat het erg overheersen.
ook lekker met aardappeltjes en groente
ook lekker met aardappeltjes en groente
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Pools
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
955025
Homepage ID
1024724
Smaak
A
Teller
3428
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid