Bereidingswijze
Fruit de sjalotjes in 1 eetl. olie. Voeg de andijvie en de groentenbouillon toe en breng aan de kook. Laat even doorkoken en pureer de soep fijn. Doe er de room en de erwtjes bij en breng weer aan de kook. Kruid met peper en zout en haal de pan van het vuur.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
400gr. andijvie
3 sjalotjes
1 eetl. olie
7,5dl. groentenbouillon
1dl. room
100gr. fijne erwtjes (diepgevroren)
enkele muntblaadjes
2 eetl. gehakte walnoten
2 eetl. walnotenolie
3 sjalotjes
1 eetl. olie
7,5dl. groentenbouillon
1dl. room
100gr. fijne erwtjes (diepgevroren)
enkele muntblaadjes
2 eetl. gehakte walnoten
2 eetl. walnotenolie
Leuke tips
Snij een handvol muntblaadjes in reepjes en garneer er samen met de gehakte walnoten en de kleine andijvieblaadjes de soep mee. Bedruppel met walnotenolie.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
949242
Homepage ID
1081744
Smaak
H
Teller
2514
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak een andijvie schoon, trek de bladeren in stukken, maar hou de stevige kern apart.
Schil 3 sjalotjes en snij ze in schijfjes.
Schil 3 sjalotjes en snij ze in schijfjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid