Bereidingswijze
Rasp de kaas en meng deze met de melk, slagroom en de mosterd. Schenk het kaasmengsel in een pan of een caquelon (aardewerken kaasfonduepan) en laat het op laag vuur al roerend smelten. Roer een glad papje van de maizena en de jenever en schenk dit bij de gesmolten kaas. Laat de kaasfondue nog ongeveer 3 minuten zachtjes koken zodat de maizena kan binden. Breng de kaasfondue op smaak met zout en peper. Breek de broodjes in stukken en serveer ze bij de kaasfondue.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heel lekker, en je kunt het met veel mensen doen. Lekker makkelijk maar toch heeft het een bepaald aanzicht.
Ingrediƫnten
500 gram jonge goudse kaas
2,5 dl melk
4 eetl. slagroom
1 eetl. Zaanse mosterd
1 volle eetlepel maizena
75 ml jonge jenever
zout, versgemalen peper
8 grofvolkoren broodjes
2,5 dl melk
4 eetl. slagroom
1 eetl. Zaanse mosterd
1 volle eetlepel maizena
75 ml jonge jenever
zout, versgemalen peper
8 grofvolkoren broodjes
Leuke tips
De jenever kan vervangen worden door (droge) witte wijn. Serveer de kaasfondue aan tafel op een brander om het warm te houden.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
D
Soort gerecht / gang
Barbecue
Recept ID
946313
Homepage ID
1009012
Smaak
P
Teller
1085
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid