Bereidingswijze
Hak de gemberbolletjes fijn. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom. Voeg de basterdsuiker en het kaneelpoeder toe. Smelt de boter op een laag vuur. Klop de eieren los. Roer de gesmolten boter, eieren en de melk door het bloemmengsel. Schep de gember door het beslag. Vet de muffinplaatin en verdeel het beslag over de muffinvormjes. Bak de gembermuffins midden in de oven in ca. 20 minuten gaar. Bestrooi de muffins met poedersuiker
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Leuk, makkelijk en lekker.
Ingrediƫnten
8 gemberbolletjes
375 gram bloem
1 eetlepel bakpoeder
150 gram lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel kaneelpoeder
125 gram boter boter voor invetten
2 eieren
2,5 dl melk
poedersuiker voor bestrooien
375 gram bloem
1 eetlepel bakpoeder
150 gram lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel kaneelpoeder
125 gram boter boter voor invetten
2 eieren
2,5 dl melk
poedersuiker voor bestrooien
Hulpmiddelen & keukengerei
muffinplaat
Leuke tips
Garneer met een gemberbolletje
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
946277
Homepage ID
1009012
Smaak
A
Teller
562
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (hetelucht 180 graden celcius).
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid