vurige rumbanaan

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 02/05/2002 - 09:57
Bereidingswijze

Laat de boter langzaam smelten in een grote, zware koekenpan.
Bak de bananen 1 minuut al roerend.
Schep de bananen over in een ovenschaal,
strooi de suiker erover en zet de schaal onder de grill
tot de suiker bruin en hard wordt.
Laat de suiker niet verbranden.

Haal de schaal uit de grill en doe de bananen weer over in de koekenpan.
Giet de rum over de bananen.
Zet de pan op een laag pitje en steek de rum direct aan met een lucifer.
Laat het geheel koken tot de vlammen zijn uitgedoofd.
Laat de rum-bananensaus dan nog 3-5 minuten koken tot ze dikker wordt.
Schep de saus over het vanille-ijs;
direct serveren.

Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vuur heeft iets wat hartstocht oproept. De gestage vlam van een kaars op tafel, de flikkerende vlammen van een haardvuur, de blauwe vlam die aan het eten likt terwijl de alcohol eruit verbrandt, wekken allemaal amoureuze gevoelens op. Voor een dramatisch besluit van een zinnelijk diner kunt u deze bananen aan tafel flamberen en serveren met romig vanille-ijs. Voor 6 personen.
Ingrediƫnten

140 gr. bloem

6 stevige, rijpe bananen, geschild, in de lengte gehalveerd.
en in stukjes van 5 cm gesneden

80 gr. ongezouten boter

120 gr. bruine suiker

1,25 dl. bruine rum

vanille-ijs
Hulpmiddelen & keukengerei
grill------zware koekenpan
Leuke tips
dit is een recept uit receptenweb
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Portugees
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
945453
Homepage ID
491030
Smaak
P
Teller
2051
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding

Verwarm de grill voor.

Doe de bloem in een grote, ondiepe schaal

en rol de stukjes banaan erdoor tot ze aan alle kanten licht bedekt zijn.



Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kookboek_2
Gelegenheid