Bereidingswijze
Snij het konijn in stukken. Schil de uien en snij ze in dunne rondjes. Smelt de reuzel in een pan en als die heet is, sauteer dan de stukken konijn aan alle kanten bruin. Voeg ook de ui toe,roer goed en laat ook deze kleur krijgen. Geef er een eetlepel paprikapoeder over, laat deze even myoterenen voeg ook zout en peper toe, dan de bloem, roer goed en geef er de bouillon bij. Laat zachtjes koken. Was de paprika's. Snij ze doormidden. Verwijder pitten en zaadlijsten en snij ze in julienne. Maak de tomaten concassee. Als het konijn 15 minuten zachtjes heeft gekookt voegen we tomaat en paprika erbij zetten het deksel op de pan en laten het nog een uurtje sudderen. Was wat peterselie en hak deze fijn. Leg de stukken konijn op een voorverwarmde schaal, meng de slagroom met de yoghurt, voeg dit mengsel toe aan de saus, kook nog even en schenk de saus over het konijn. Strooi er de peterselie over en serveer.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Weer eens iets anders met konijn
Ingrediƫnten
1 jong konijn - 50 gram reuzel - 400 gram uien - 30 gram bloem - 2 dl bouillon - paprikapoeder - 6 groene paprika's - 1 bosje peterselie - 6 tomaten - 1 dl yoghurt - 0,3 dl slagroom - zout, peper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
943953
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
652
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid