Bereidingswijze
Verhit de olie of frituurvet tot plm 180 C en bak de champignons tot ze goudbruin zijn.
Klop de eieren met de witte wijn en de knoflook los terwijl ze op het vuur staan ( niet te hoog ) echt heel flink kloppen net zolang tot de saus luchtig en helemaal gebonden is. Haal de pan van het vuur en klop de roomboter en peper en zout erdoor.
Klop de eieren met de witte wijn en de knoflook los terwijl ze op het vuur staan ( niet te hoog ) echt heel flink kloppen net zolang tot de saus luchtig en helemaal gebonden is. Haal de pan van het vuur en klop de roomboter en peper en zout erdoor.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk voorgerecht
Ingrediƫnten
Neem per persoon 6 flinke champignons, schaaltje met bloem, schaaltje met paneermeel, schaaltje met losgeklopt eiwit.
Voor de sabayon, 3 eidooiers, plm 3 dl droge witte wijn,2 teentjes knoflook, peper en zout, flinke klont roomboter.
Voor de sabayon, 3 eidooiers, plm 3 dl droge witte wijn,2 teentjes knoflook, peper en zout, flinke klont roomboter.
Hulpmiddelen & keukengerei
pannetje met zonnebloemolie, of fritespan
Leuke tips
Schik de champignons op bordjes en giet wat sabayon erover, in het midden een takje peterselie staat heel feestelijk. Serveer de rest van de wijn bij dit overheerlijke voorgerecht.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
943856
Homepage ID
1061236
Smaak
A
Teller
573
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De champignons ontdoen van steeltje en schillen, (vanuit de rand kun je heel gemakkelijk het velletje eraf trekken).Haal de champignons eerst door de bloem vervolgens door het eiwit en de paneelmeel.
Hak de knoflook heel fijn.
Hak de knoflook heel fijn.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid