Chinees nieuwjaarsgerecht

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/11/2002 - 21:26
Bereidingswijze
Breng 2 liter water aan de kook op hoog vuur in een grote pan.
Doe
er de helft van de deegpakjes in.
Roer ze voorzichtig rond met een
schuimspaan en laat het water weer aan de kook komen.
Doe er dan
genoeg koud!!! water bij om het water te stoppen met koken en
breng het weer aan de kook.
Als het water weer kookt, weer zoveel
koud water toevoegen dat het stopt en het weer aan de kook brengen voor
de derde keer.
De pakjes zijn klaar als ze naar de oppervlakte komen
en gaan drijven.
Haal ze uit de pan en laat ze goed uitlekken.

Herhaal hetzelfde proces met de rest van de pakjes.

Vertel iets leuks over dit recept
Gevulde, gestoomde deegpakjes met dipsaus.
Een Chinese traditie is, dat alle familieleden samen de Jiaozi maken op oudejaarsavond.
Gewoon onder het praten en het tv kijken door.
De Jiaozi worden pas op Nieuwjaarsdag gegeten.
Ingrediƫnten
500 gr. gezeefde bloem

300 gr. zeer mager varkensgehakt

1 eetl. zout, of zout naar smaak

2 stronken Chinese kool, heel erg fijngehakt

100 gr. bosuitjes, zeer fijn gehakt

2 theel. gemberwortel, heel fijn gehakt

1/8 theel. vijfkruidenpoeder= Wu Xiang Fen in het Chinees
Hulpmiddelen & keukengerei

Verschillende dim-sums
Leuke tips
Je kunt de deegpakjes het best serveren met een speciale dipsaus van:

4 eetlepels Chinese sojasaus
2 eetl. Chinese azijn of 1 eetl gewone

1 eetl. gehakte bosui
1 theel. fijngehakte gember
1 theel. fijngemaakte
knoflook
1 theel. Chinese sesam-olie.

Als je het werkelijk op de Chinese manier wilt doen dan maak je de
pakjes klaar op oudejaarsavond en eet je ze op Nieuwjaarsdag.

Je kunt ze gerust een nacht bewaren.
Koken kun je ze dan op nieujaarsdag.

Als je ze nog langer wilt bewaren, moet je ze eerst goed laten
drogen en dan invriezen.
Vergeet niet dat je de Jiaozi altijd vlak
voor het opdienen moet koken.


Eet smakelijk!
Bron:Chinese Home-Style Cooking.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
940973
Homepage ID
1070991
Smaak
H
Teller
4222
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Meng de bloem met 1 dl. water om een deeg te maken.
Kneed het tot
het zacht en glad is en laat het 30 minuten rusten.
Meng voor de
vulling het vlees met 2 dl. water en het zout.
Roer het steeds dezelfde
kant op tot het een pasta is.
Doe er de kool, bosui, gember en vijf-
kruidenpoeder bij en meng het goed.
Verdeel het deeg in 4 porties en
rol ze tot lange rollen.
Snij elke rol in 25 stukken.
Maak elk
stukje plat en rol het uit tot cirkels van ca 5 cm. doorsnee.
Het
moet zo dun zijn als een speelkaart.


Leg een portie van de vulling in het midden op het deeg.
Het mag
niet teveel zijn.
Vouw het deeg over de vulling en maak er een soort
hoedje van, in de vorm van een tasje.


Druk de randen goed tegen elkaar en sluit het pakje.
Ga hiermee door
tot alle vulling is verbruikt.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
chin-chin
Gelegenheid