Bereidingswijze
De boter smelten en al roerende alle ingredienten door elkaar roeren met een mengsel van lauwe melk en lauw water tot een soepel beslag is ontstaan.
Het beslag vervolgens tussen het kniepertjesijzer lichtbruin bakken.
Het beslag vervolgens tussen het kniepertjesijzer lichtbruin bakken.
Aantal personen
25.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een ouderwetse traditie, uit verschillende streken (ik ken het uit Twente, Drenthe, Giethoorn...) De platte kniepertjes staan voor het nieuwe jaar dat voor ons ligt, de opgerolde versie staat voor het oude jaar dat we afsluiten.
Ingrediƫnten
1 pond bloem
(bijna) 1 pond suiker
(bijna) een half pond roomboter
4 pakjes vanillesuiker
kaneel
1 ei
(bijna) 1 pond suiker
(bijna) een half pond roomboter
4 pakjes vanillesuiker
kaneel
1 ei
Hulpmiddelen & keukengerei
kniepertjesijzer
Leuke tips
De kniepertjes kunnen plat geserveerd worden, maar ook opgerold. Handig kan het zijn om voor het oprollen gebruik te maken van de steel van een pollepel waar je een kniepertje omheen rolt.
Ook leuk: de kniepertjes meteen na het bakken om een schaaltje heen vormen, zo krijg je een leuk bakje om bijvoorbeeld ijs of fruit in te serveren als nagerecht.
Ook leuk: de kniepertjes meteen na het bakken om een schaaltje heen vormen, zo krijg je een leuk bakje om bijvoorbeeld ijs of fruit in te serveren als nagerecht.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
940877
Homepage ID
1062783
Smaak
Z
Teller
3572
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid