Bereidingswijze
Champignons uit de pan halen, laten afkoelen en zeer fijn snijden (evt. in keukenmachine). Mengen met sjalotjes, creme fraiche en (eventueel) truffelolie.Dille, zout en peper naar smaak toevoegen. In de koelkast laten afkoelen (indien nodig).
Plakken zalm bestrijken met champignonmengsel. Vervolgens de plakken oprollen, inpakken in vershoudfolie en ca 20 minuten in de vriezer leggen.
Plakken zalm bestrijken met champignonmengsel. Vervolgens de plakken oprollen, inpakken in vershoudfolie en ca 20 minuten in de vriezer leggen.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zalmrolletjes gevuld met een champignon-mousse
Ingrediƫnten
4 plakken gerookte zalm
125 ml creme fraiche
150 gram (kastanje)champignons
2 sjalotjes
zout en peper
dille
theelepel truffelolie (eventueel)
125 ml creme fraiche
150 gram (kastanje)champignons
2 sjalotjes
zout en peper
dille
theelepel truffelolie (eventueel)
Leuke tips
Rolletjes in plakken van ca 2 cm snijden. Serveren met een beetje ijsbergsalade, toast, creme fraiche en een takje dille
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
940850
Homepage ID
1036064
Smaak
H
Teller
1816
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Sjalotjes snijden en fruiten in olijfolie
Champignons in dikke plakken snijden. Als sjalotjes glazig zijn uit de pan halen in hetzelfde vet de champignons op hoog vuur bruin bakken.
Champignons in dikke plakken snijden. Als sjalotjes glazig zijn uit de pan halen in hetzelfde vet de champignons op hoog vuur bruin bakken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid