Bereidingswijze
Bak de gamba's in een beetje zonnebloemolie aan 2 kanten in korte tijd op hoog vuur, vuur lager zetten, voeg een klein beetje zout, veel peper en wat couscouskruiden toe, zet de deksel erop en laat 5 minuten sudderen, Let op dat het vocht van de deksel weer terug in de pan loopt, voeg de knoflook toe, flink wat ongeklopte room, de safraanpoeder en de peterselie en laat nog 2 minuten sudderen. Haal de gamba's uit de pan en schik ze op voorverwarmde borden. Laat de saus nog even doorkoken en voeg naar smaak eventueel nog wat room,peterselie en safraanpoeder toe.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Origineel recept, gekregen van de Franse Chef Daniel Coco omdat ik het al zo vaak bij hem gegeten heb.
Ingrediƫnten
Neem per persoon 7 gamba's (liefst met kop) weinig zout, veel peper uit de molen,mespuntje couscouskruiden, mespuntje cayenepeper, 1 theelelel gehakte knoflook, heel klein beetje safraanpoeder, 2 eetlepels gehakte peterselie.Zonnebloemolie, room(culinair of slagroom)
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote koekepan met deksel.
Leuke tips
Serveren met lekker vers stokbrood. Dit gerecht moet je natuurlijk met je handjes eten dus zorg dat er een bakje water met citroen klaar staat.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
940607
Homepage ID
1061236
Smaak
A
Teller
957
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Hak de peterselie en de knoflook zeer fijn
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid