Bereidingswijze
Week de gelatine in koud water.
Wring uit en los de geweekte gelatine op in 50 cc heet water Laat dit afkoelen maar niet dik worden.Splits de eieren en klop de boter, de suiker en de vanille suiker au_bain_marie schuimig. Klop er dan een voor een de eidooiers door totdat er een luchtige massa ontstaat.Mag in geen geval koken. Roer de advokaat en de gelatine door het eimengsel. Laat dit geheel staan zodat het lobbig wordt. Klop de eiwitten en de slagroom na elkaar stijf en spatel ze door het advocaatmengsel. Bekleed een cakevorm met aluminiumfolie, en laat deze 5 centimeter boven de rand uitsteken. Bedek de bodem met een laag lange vingers in de lengte , bestrijk ze met een laag advokaat mousse. Maak op deze manier meerder lagen.Eindig met een laag advokaatroom. Laat de taart enkele uren opstijven in de ijskast.
Serveertips Stort de taart op een cakeschaal en verwijder de folie.
Wring uit en los de geweekte gelatine op in 50 cc heet water Laat dit afkoelen maar niet dik worden.Splits de eieren en klop de boter, de suiker en de vanille suiker au_bain_marie schuimig. Klop er dan een voor een de eidooiers door totdat er een luchtige massa ontstaat.Mag in geen geval koken. Roer de advokaat en de gelatine door het eimengsel. Laat dit geheel staan zodat het lobbig wordt. Klop de eiwitten en de slagroom na elkaar stijf en spatel ze door het advocaatmengsel. Bekleed een cakevorm met aluminiumfolie, en laat deze 5 centimeter boven de rand uitsteken. Bedek de bodem met een laag lange vingers in de lengte , bestrijk ze met een laag advokaat mousse. Maak op deze manier meerder lagen.Eindig met een laag advokaatroom. Laat de taart enkele uren opstijven in de ijskast.
Serveertips Stort de taart op een cakeschaal en verwijder de folie.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een zeer lekker nagerecht,bij ons vinden ze dit nog lekkerder dan Tiramisu
Ingrediƫnten
100 gram boter,
100 gram suiker,
1 zakje vanille suiker,
3 eieren,
200 cc advokaat,
8 blaadjes witte gelatine van 1.5 gram,
250 cc slagroom,
1 a 2 pakken lange vingers.
100 gram suiker,
1 zakje vanille suiker,
3 eieren,
200 cc advokaat,
8 blaadjes witte gelatine van 1.5 gram,
250 cc slagroom,
1 a 2 pakken lange vingers.
Hulpmiddelen & keukengerei
Cakevorm of Tiramisuvorm
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
940428
Homepage ID
346587
Smaak
Z
Teller
2285
Drank
Uit
Bookmarked
36
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid