Bereidingswijze
Maak de oesters open en leg ze in een vergiet.
Was de sla en stoof ze in boter; voeg wat zout, peper en muskaatnoot toe.
Snij 24 aluminiumblaadjes uit. Leg op elke papillot een lepel sla, een oester en een nootje boter. Sluit de papillotten als beursjes en knip de randjes mooi af met een schaar.
Verwarm de oven tot op 200?C en laat de papillotten een paar minuutjes warm worden. Na 3 minuten de papillot openen om de warmte te controleren: ze mogen erg warm zijn, maar de oesters mogen niet uitdrogen.
Dien de papillotten geopend op en leg er telkens een paar forel- of zalmeitjes op.
Was de sla en stoof ze in boter; voeg wat zout, peper en muskaatnoot toe.
Snij 24 aluminiumblaadjes uit. Leg op elke papillot een lepel sla, een oester en een nootje boter. Sluit de papillotten als beursjes en knip de randjes mooi af met een schaar.
Verwarm de oven tot op 200?C en laat de papillotten een paar minuutjes warm worden. Na 3 minuten de papillot openen om de warmte te controleren: ze mogen erg warm zijn, maar de oesters mogen niet uitdrogen.
Dien de papillotten geopend op en leg er telkens een paar forel- of zalmeitjes op.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
24 oesters (type "creuses")
2 kroppen sla
50g boter
1 glaasje forel- of zalmeitjes
muskaat, peper en zout
2 kroppen sla
50g boter
1 glaasje forel- of zalmeitjes
muskaat, peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Aluminiumfolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
939419
Homepage ID
1065564
Smaak
A
Teller
743
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid