Omelet Siberienne

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/02/2002 - 17:56
Bereidingswijze
Besprenkel de biscuit met een mengsel van kirsch,maraskijn en rum.
Ca 20 min voor het gerecht wordt opgedient leg je er een dikke laag ijs op.Het geheel bedekken met het beslag voor de schuimomelet.
Het gebak in de voorverwarmde oven plaatsen om het beslag zo vlug mogelijk droog en bruin te laten worden,zonder dat de warmte de gelegenheid heeft tot binnen door te dringen.
Uit de oven nemen en met poedersuiker bestuiven.Onder de grill laten glaceren.
Onmiddelijk opdienen
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Warm koud nagerecht
Ingrediƫnten
Biscuit:3 eieren;60 tot 100 gr suiker(kristal of poedersuiker);60 gr bloem; wat zout en vanillemerg.
Zeer koud vanilleijs.
Voor de schuimomelet:
4 eieren;
25 gr suiker;
een snuifje zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovale vuurvaste schotel
Oven met grill
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
939361
Homepage ID
346587
Smaak
Z
Teller
477
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De dooiers met de suiker dik en luchtig kloppen.Het zout en het vanillemerg toevoegen en dan de gezeefde bloem toevoegen.Het eiwit stijfkloppen en onder het mengsel mengen.
Het beslag in een beboterde en met bloem bestoven vorm overbrengen en direkt in een voorverwarmde oven van 170?C zetten.tijd :30 a 40 min.
Splits de eieren.De dooiers gladroeren met de suiker en een snuifje zout.
Het eiwit zeer stijf slaan eventueel kan je er nog wat suiker bijdoen en opnieuw opnieuw stijfslaan, en onder de dooiers roeren
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
nana_c
Gelegenheid