Bereidingswijze
Klop de eiwitten stijf en schep ze door het beslag.Druk de dadels goed dicht en schep ze door het beslag.Bak ze knapperig bruin in de frituur.Wentel ze door de kaneelsuiker.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker met een zoete saus naar keuze.
Ingrediƫnten
Voor 12stuks:12verse dadels-12amandelen-100g bloem-zout-2eidooiers-geraspte schil van sinaasappel-1/2l bier-1eetlepel gesmolten boter-2eiwitten-3eetlepels suiker gemengd met kaneel.
Hulpmiddelen & keukengerei
Frituur op180graden.
Leuke tips
Serveren.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Marokkaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
939285
Homepage ID
1066810
Smaak
Z
Teller
2164
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ontvel de dadels en snijd ze in de lengte door,vervand de pit door een amandel.Meng bloem,zout,suiker,sinaasappelschil en eidooiers.Roer bier en boter erdoor.20minuten laten rusten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid