Erwtensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/31/2001 - 00:40
Bereidingswijze
Gooi de spliterwten in een grote pan vul de pan met water tot dat de erwten onder water staan. Laat dit langzaam aan de kook komen. Indien nodig meer water toevoegen, want erwten zuigen water op.
In de grote soeppan gooi je de in blokjes gesneden:knolselserij, prei, winterpeen en selderij van de knol. Tevens gaan in deze pan de rauwe korte krabjes en in dobbelsteentjes gesneden speklapjes. Breng ook dit aan de kook en laat het minimaal 2 uur op een laag pitje doorkoken. Indien de massa in de erwtenpan te veel wordt, schep dan wat erwten bij de grote soeppan. Na 3 uur gooi je de erwtenmassa bij de rest in de grote soeppan. Doe er dan de in stukjes gesneden slagersrookworst bij. Doe er zout en peper bij tot dat jij vind dat het lekker hartig en gekruid is.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is het recept voor Echte Erwtensoep. Dus verwen je man, gezin en familie tijdens het nieuwjaarwensen eens met deze heerlijke soep.
Ingrediƫnten
1500 gram spliterwten, 1 knolselderij, 1 prei, 1 winterpeen, 1 slagersrookworst, 600 gram korte krabjes, 300 gram speklappen, zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote soeppan van 9 liter
Flinke kookpan van 5 liter
Leuke tips
Met roggebrood
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
939131
Homepage ID
3612
Smaak
H
Teller
2234
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de knolselserij, prei, winterpeen en selderij van de knol in kleine stukjes. De speklappen in dobbelsteentjes.
In de grote kookpan ca. 4 liter water doen
In de grote soeppan ca. 6 liter water doen.
Er verdampt altijd nog wat water.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
tomcat
Gelegenheid