Bereidingswijze
Ris de tim boven de beenham en vouw ze dubbel.
Laat in een koekenpan de boter smelten tot het schuim weg trekt.
Leg de beenham erin, verwarm de plakken zachtjes ca. 7 minuten.
Keer ze tussentijds om.
Leg de beenham op een (voorverwarmde) schaal.
Roer de marmelade door de bakboter en los die al roerend op.
Roer de Benedictine erdoor.
Breng op smaak met een snufje zout en peper en schep een beetje saus op de beenham.
Laat in een koekenpan de boter smelten tot het schuim weg trekt.
Leg de beenham erin, verwarm de plakken zachtjes ca. 7 minuten.
Keer ze tussentijds om.
Leg de beenham op een (voorverwarmde) schaal.
Roer de marmelade door de bakboter en los die al roerend op.
Roer de Benedictine erdoor.
Breng op smaak met een snufje zout en peper en schep een beetje saus op de beenham.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
4 plakken gebraden beenham (200 gram)
6 takjes verse tijm of 3 theelepels gedroogde (wilde) tijm
25 gram boter
3 eetlepels lichte sinaasappelmarmelade
5 cl Benedictine (mini-flesje)
zout
peper
6 takjes verse tijm of 3 theelepels gedroogde (wilde) tijm
25 gram boter
3 eetlepels lichte sinaasappelmarmelade
5 cl Benedictine (mini-flesje)
zout
peper
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
939043
Homepage ID
862365
Smaak
H
Teller
2007
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid