Grollpotje uit de zee

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/25/2001 - 11:31
Bereidingswijze
1. De reuzengarnalen pellen, spoelen met koud water en droogdeppen.

2. De sintjakobsnoten ontvliezen, spoelen en droogdeppen.

3. De garnalen in de lege, schoongemaakte sint-jakobsschelpen schikken, samen met de blokjes paprika.

4. De visfilets spoelen, droogdeppen en in blokjes snijden.

5. De verschillende visblokjes en zeevruchten op een dienblad schikken en naar wens garneren met de verse kruiden en de zeekraal.

6. De visfumet met de witte wijn en het citroensap aan de kook brengen. Het teentje knoflook persen en bij de visfumet voegen. De peperbollen toevoegen en 5 minuten laten koken. Zeven en in een fonduepan gieten.

7. Ondertussen de visfumet opwarmen in een Mongoolse vuurpot. De gloed in het schouwtje niet te fel maken: de visfumet mag niet koken, maar moet tegen de kook aan blijven pruttelen. De visblokjes op een fonduevorkje prikken en pocheren. Voor de sintjakobsnoten, de garnalen en de reuzengarnalen een netje gebruiken.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 15 minuten ,Visfondue, een gezond gezelschapspel - TIP :
U kan natuurlijk aan uw vishandelaar vragen een meeneem-fondue voor u klaar te maken. Vraag extra verse vis en gebruik een geurige bouillon of visfumet.

Ingrediƫnten
200 g zeewolffilet
200 g Atlantische zalmfilet
200 g rode-poonfilet
200 g schelvisfilet
200 g gepelde Noordzeegarnalen
8 sint jakobsnoten
8 zoetwater reuzengarnalen
1,5 liter visfumet
1 glas witte wijn
1 teentje knoflook
6 peperbollen
een stukje gember
1 rode paprika, geblancheerd
en in blokjes gesneden
het sap van 1 citroen
4 lege, schoongemaakte sint-jakobsschelpen

voor de garnituur:
verse kruiden (salie, peterselie, koriander, tuinkers, rozemarijn)
100 g zeekraal


Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
8. Serveren met stokbrood, diverse salades en sausen zoals, cocktailsaus, aioli, currysaus, remouladesaus en Hollandse saus.

TIP :
U kan natuurlijk aan uw vishandelaar vragen een meeneem-fondue voor u klaar te maken. Vraag extra verse vis en gebruik een geurige bouillon of visfumet.

Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Barbecue
Recept ID
937956
Homepage ID
1016052
Smaak
H
Teller
1093
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
viske___
Gelegenheid