schuimpjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/17/2001 - 14:24
Bereidingswijze
Spoel een kom af en ontvet hem door met een ? citroen de wanden af te nemen.

Splits de eieren en zorg dat er absoluut geen eigeel in het wit terecht komt. Vang het wit op in de ontvette kom.

Klop de eiwitten op tot ze schuimig zijn. Voeg nu beetje bij beetje de suiker toe (blijven kloppen) en klop de eiwitten stijf. Als je liever roze schuimpjes maakt, na de suiker wat siroop toevoegen. Als je liever bruine schuimpjes hebt, voeg dan oploskofie toe. Het eiwit si stijf genoeg als je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat er iets uitvalt.

Bekleed een bakplaat met ovenpapier. Schep het eiwitschuim in een (met koud water en citroensap omgespoelde) spuitzak. Maak mooie toefjes schuim op de bakplaat.

Zet de schuimpjes in de matig tot koude oven (75 - 100 graden) en laat ze 45 - 60 minuten staan, tot ze goed droog en knapperig zijn. Als de schuimpjes halverwege aan de buitenzijde bruin worden, staat de over te hard.
Vertel iets leuks over dit recept
lekker zoet voor bij de koffie
Ingrediƫnten
6 eieren
250 g suiker
(eventueel) aardbeiensiroop of oploskoffie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
937021
Homepage ID
1004792
Smaak
Z
Teller
1532
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
arvey
Gelegenheid