Hete kip met boontjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/16/2001 - 14:11
Bereidingswijze
Bak in wat zonnebloemolie de stukken kip rondom bruin en haal houdt ze appart. Daarna de ui en knoflook in de pan doen en aanfruiten, tomaten toevoegen, tomatenpuree en een flinke scheut ketjap, een flinke theelepel sambal en een klein schepje suiker
erbij doen, de kip hier in leggen en zoveel water toevoegen dat de kip onderstaat.Laat dit alles gerust een uurtje pruttelen.
Laat de sperziebonen 15 minuten koken en giet ze af.Doe wat olie in de pan en fruit de ui doe daarbij een flinke scheut ketjap, peper en zout en schep de boontjes erdoorheen
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept

Lekker pittig indisch gerecht

Ingrediƫnten
2 flinke braadkuikens, 2 grote uien, 3 teentjes knoflook, peper,zout sambal, ketjap
tomatenpuree, 500 gram tomaten
600 gram sperzieboontjes, 1 ui, ketjap sambal
Leuke tips
Lekker met witte rijst.
Het beste een dag van te voren te maken,dan trekt alles er fijn in. heel gemakkelijk als je bezoek krijgt of weet dat je weinig tijd zult hebben om te koken
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
936874
Homepage ID
1061236
Smaak
P
Teller
2788
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijdt de uien in grove stukken. hak de knoflook fijn. De kuikens in stukken verdelen en insmeren met peper en zout
De tomaten in vieren snijden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mathy48
Gelegenheid