Bisque de homard

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/11/2001 - 11:11
Bereidingswijze




De levende kreeft met de kop naar beneden onderdompelen in de kokende visfumet en gedurende een kwartiertje laten koken.

Ondertussen de groenten fijnsnijden en samen met de knoflook even fruiten in olijfolie. Vervolgens de tomatenpuree en het kerriepoeder toevoegen.

De gekookte kreeft uit de fumet halen en het vlees losmaken uit het karkas. Het vlees kan samen met de bisque worden opgediend of kan worden bewaard voor een andere bereiding.

Het karkas fijnstampen in een vijzel. In een pan de resterende olie verhitten en er de fijngestampte schaal in aanstoven. Flamberen met cognac. Het geheel overscheppen in een grote soeppan en mengen met de gestoofde groenten.

De bereiding overgieten met de fumet waarin de kreeft gekookt werd en de witte wijn. Gedurende ongeveer 20 minuten laten sudderen op een zacht vuurtje en dan door een fijne puntzeef halen.

De bisque weer aan de kook brengen en kruiden met peper en zout. Eventueel verder afwerken met een beetje opgeklopte room en een nootje boter.


Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
keizer van de soepen, voor een feestelijke gelegenheid.
Ingrediƫnten
2 kreeften (van 450 g)
2 wortelen
1 ui
2 teentjes knoflook
40 g tomatenpuree
4 cl olijfolie (extra vierge)
5 eetlepels cognac
5 dl wijn (wit/droog)
15 dl visfumet
1 theelepel kerriepoeder
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
936155
Homepage ID
1169034
Smaak
R
Teller
5815
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
broderieanglaise
Gelegenheid