Bereidingswijze
Bereiding
De kalkoenfilets en het lichtgerookt spek door de vleesmolen halen.
Het vlees vermengen met de eieren, de half-opgeklopte room, pistachenoten, peper en zout. Alles moet goed koud zijn!
Kleine vormpjes insmeren met olie en vullen met deze mengeling.
De vormpjes in een ovenschotel zetten die gedeeltelijk gevuld is met water en op 200 graden gedurende 20 minuten laten garen. Met een prikker controleren of de pasteitjes gaar zijn en ze vervolgens verwijderen uit de oven. Omkeren op een bord.
Ondertussen de saus maken. De gehakte ui en de fijngesneden wortel in boter stoven. Tomatenpuree toevoegen en even laten meebakken. Bestrooien met bloem.
Bevochtigen met kippenbouillon en de tijm en laurier toevoegen.
Op een zacht vuurtje koken gedurende 20 minuten. De saus zeven en afwerken met gehakte dragon. Op smaak brengen met peper en zout.
Een beetje saus rond de pasteitjes gieten. Versieren met verse blaadjes dragon en enkele druppels room.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
300 g kalkoenfilet
1 ei
2 eiwitten
peper
zout
50 g pistachenoten (gepeld)
3 sneetjes spek (gerookt)
1 dl room
1 ui
1 wortel
20 g boter (bakboter)
15 g tomatenpuree
10 g bloem (tarwebloem)
3 dl kippenbouillon
1 takje tijm
1 blaadje laurier
1 eetlepel dragon (fijngehakt)
1 ei
2 eiwitten
peper
zout
50 g pistachenoten (gepeld)
3 sneetjes spek (gerookt)
1 dl room
1 ui
1 wortel
20 g boter (bakboter)
15 g tomatenpuree
10 g bloem (tarwebloem)
3 dl kippenbouillon
1 takje tijm
1 blaadje laurier
1 eetlepel dragon (fijngehakt)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
936142
Homepage ID
1169034
Smaak
H
Teller
198
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid